
«Αυτά και… άλλα πολλά» από τη Θεατρική Ομάδα του «Φάρου Τυφλών Ελλάδος»
...
Η Θεατρική Ομάδα του «Φάρου Τυφλών Ελλάδος» παρουσιάζει την παράσταση «Αυτά και… άλλα πολλά» παρουσιάζει στις 22 Ιουνίου στις 20.00.
Πρόκειται για μια παράσταση από θεατρικά μονόπρακτα, που ενώ διατηρούν την αυτονομία μεταξύ τους, αποτελούν μια ενότητα καθώς έχουν ως κύριο άξονα το απραγματοποίητο όνειρο… Προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ δύο κόσμων, στον πραγματικό και το φανταστικό…
Η έναρξη γίνεται με το μονόπρακτο «Το αυγό» του Κώστα Μουρσελά (συμμετέχουν: Βαγγέλης Μουρούκος, Αργυρώ Τεντόμα). Ακολουθεί το μονόπρακτο του Τένεσι Ουίλιαμς, «Χαιρετίσματα από τη Μπέρθα» (συμμετέχουν: Γωγώ Ρουκουτάκη, Βιβή Χριστοδούλου) και συνεχίζεται με το σκετς «Ένα τηλεφώνημα είναι η ζωή μας» (συμμετέχουν: Εύη Ασλάνογλου, Μαρία Κοτρώτσου, Αργυρώ Τεντόμα). Η παράσταση ολοκληρώνεται με το μονόπρακτο «Το σκοτεινό δωμάτιο» του Τένεσι Ουίλλιαμς (συμμετέχουν: Βιβή Χριστοδούλου, Ελένη Γκουβάτσου).
Την όλη επιμέλεια της παράστασης έχει ο σκηνοθέτης Περικλής Ματαράγκας, ο οποίος αναλαμβάνει και ρόλο σχολιαστή, περιγράφοντας με λίγα λόγια το κάθε μονόπρακτο.
Θεατρικό Εργαστήρι από το 2007 (οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του) εστιάζει σε τεχνικές έκφρασης και κινησιολογίας, βοηθώντας στην εξωστρέφεια του ατόμου και ταυτόχρονα στον καλύτερο έλεγχο των κινήσεων του σώματος μέσω της μύησής του στον κόσμο της τέχνης. Η ομάδα απαρτίζεται από 20μέλη, κυρίως μέσης ηλικίας, με πολλές και σπουδαίες παραστάσεις στο ενεργητικό τους. Λόγος γίνεται για ένα από τα πλέον προσφερόμενα τμήματα για δημιουργική απασχόληση, ενίσχυση της προσωπικής έκφρασης και φυσικά κοινωνικής δικτύωσης μη βλεπόντων ατόμων. Πρόβες και μαθήματα γίνονται σε σχετική αίθουσα του φορέα καθόλη τη διάρκεια του έτους σε εβδομαδιαία βάση, με σκοπό την διοργάνωση δύο παραστάσεων ετησίως.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε με την Γραμματεία και την Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών, στο τηλ. 210 9415222 και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τη θεατρική ομάδα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Γ. Ρουκουτάκη στο 6945373081 ή με το Γραφείο Τύπου του ΚΕΑΤ, στο 210 9581510.
Τετάρτη 22 Ιουνίου, ώρα 20.00, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννη Μενεΐδη»), Ελ. Βενιζέλου 210, Καλλιθέα – είσοδος από Σπάρτης.
entertainment.in.gr
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο
- Σοκαριστική απόφαση Ισραήλ: Οι κροκόδειλοι του Νείλου θα εκτρέφονται για να χρησιμοποιηθούν σε φυλακές
- Άρης: Έρχεται την Κυριακή (19/7) και ολοκληρώνει τη μεταγραφή του ο Ντέλε-Μπασίρου
- Αρβανίτης για Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση της συγκάλυψης πανηγυρίζει για το Κράτος Δικαίου μετά την έκθεση της ΕΕ


