Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Στα σκαριά Διαβατήριο Υπηρεσιών για δραστηριότητες σε άλλο κράτος μέλος

ΕΕ: Στα σκαριά Διαβατήριο Υπηρεσιών για δραστηριότητες σε άλλο κράτος μέλος

Διαβατήριο Υπηρεσιών προκειμένου να απλουστευθούν οι διοικητικές διαδικασίες για τους παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε άλλα κράτη-μέλη σκοπεύει να καθιερώσει η Κομισιόν μέχρι τα τέλη του 2016. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το θέμα που θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου.

Δημόσια διαβούλευση για το πώς μπορεί να γίνει ευκολότερο για τους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ ξεκίνησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν σκοπεύει έως τα τέλη του 2016 να προτείνει την καθιέρωση Διαβατηρίου Υπηρεσιών, προκειμένου να απλουστευθούν οι διοικητικές διαδικασίες για τους παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε άλλα κράτη μέλη.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, η Επιτροπή συγκεντρώνει, επίσης, απόψεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των κανονιστικών εμποδίων για βασικές επιχειρηματικές και κατασκευαστικές υπηρεσίες και τη βελτίωση της πρόσβασης σε ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικής ευθύνης, όταν οι πάροχοι υπηρεσιών δραστηριοποιούνται σε διασυνοριακό επίπεδο.

Στόχος του Διαβατηρίου Υπηρεσιών είναι να δοθεί στους παρόχους υπηρεσιών ασφάλεια δικαίου και σαφήνεια όσον αφορά τους κανόνες με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφώνονται όταν επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε ένα άλλο κράτος μέλος.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024