ΕΕ: Στα σκαριά Διαβατήριο Υπηρεσιών για δραστηριότητες σε άλλο κράτος μέλος
Διαβατήριο Υπηρεσιών προκειμένου να απλουστευθούν οι διοικητικές διαδικασίες για τους παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε άλλα κράτη-μέλη σκοπεύει να καθιερώσει η Κομισιόν μέχρι τα τέλη του 2016. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για το θέμα που θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου.
Δημόσια διαβούλευση για το πώς μπορεί να γίνει ευκολότερο για τους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ ξεκίνησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν σκοπεύει έως τα τέλη του 2016 να προτείνει την καθιέρωση Διαβατηρίου Υπηρεσιών, προκειμένου να απλουστευθούν οι διοικητικές διαδικασίες για τους παρόχους υπηρεσιών που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε άλλα κράτη μέλη.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, η Επιτροπή συγκεντρώνει, επίσης, απόψεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των κανονιστικών εμποδίων για βασικές επιχειρηματικές και κατασκευαστικές υπηρεσίες και τη βελτίωση της πρόσβασης σε ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικής ευθύνης, όταν οι πάροχοι υπηρεσιών δραστηριοποιούνται σε διασυνοριακό επίπεδο.
Στόχος του Διαβατηρίου Υπηρεσιών είναι να δοθεί στους παρόχους υπηρεσιών ασφάλεια δικαίου και σαφήνεια όσον αφορά τους κανόνες με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφώνονται όταν επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε ένα άλλο κράτος μέλος.
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φάρμακα: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα «μαϊμού» σκευασμάτων – Τα προωθούσαν και στην Ελλάδα
- Εκτός ο Τεττέη από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Κικίλιας στο 16ο συνέδριο της ΝΔ: Η ταυτότητα της παράταξής μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλοιωθεί από κανέναν
- Ο επίδοξος… διάδοχος του Κιρ Στάρμερ τρομάζει τις αγορές
- Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για την ανοιχτή προπόνηση και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Κυριακής
- Ποντένσε και Εσε στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μεταβίβαση ακινήτων σε… επτά μήνες – Ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας
- «The Match» – Ο Μαραντόνα, ο μύθος και η πολιτική πίσω από τον αγώνα Αργεντινή-Αγγλία του 1986
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 16.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-fatih-turan-63325184-27730386-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442