Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριγμούς στην κρουαζιέρα προκαλεί η απεργία σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Τριγμούς στην κρουαζιέρα προκαλεί η απεργία σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Στο έλεος της συνεχιζόμενης για τρίτη εβδομάδα απεργίας των λιμενεργατών που αντιτίθενται στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ βρίσκονται τουλάχιστον οκτώ κρουαζιερόπλοια με 6.600 επιβάτες που καταφθάνουν το Σάββατο στον Πειραιά. Την ίδια ώρα, ξένες εταιρείες προειδοποιούν εγγράφως ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο «αποχώρησης» από τα ελληνικά λιμάνια αν συνεχιστούν οι απεργίες.

Στο έλεος της συνεχιζόμενης για τρίτη εβδομάδα απεργίας των λιμενεργατών που αντιτίθενται στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ βρίσκονται τουλάχιστον οκτώ κρουαζιερόπλοια με 6.600 επιβάτες που καταφθάνουν το Σάββατο στον Πειραιά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Τα Νέα, σημειώνεται μπαράζ διαμαρτυριών από ξένες εταιρείες, όπως η Holland America Group, ο αντιπρόεδρος της οποίας Μπιλ Σαρπ προειδοποιεί με επιστολή του τις διοικήσεις ΟΛΠ και COSCO ότι «θα επανεξετάσει τα δρομολόγια προς ελληνικά λιμάνια αν συνεχιστούν οι απεργίες».

Απουσία πολιτικής κάλυψης, ο επικεφαλής του ΟΛΠ Γιάννης Κούβαρης με χθεσινή του επιστολή προς τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των αφίξεων του Σαββάτου και «μεταθέτει» στα χέρια του Θοδωρή Δρίτσα την ευθύνη για την εξεύρεση λύσης.

«Επτά από τα οκτώ κρουαζιερόπλοια έχουν προγραμματίσει στον Πειραιά αλλαγή επιβατών, η εξυπηρέτηση των οποίων προϋποθέτει τη διάθεση ικανοποιητικού αριθμού προσωπικού και μέσων για την εκφόρτωση – φόρτωση αποσκευών και την παραλαβή εφοδίων» αναφέρει ο Κούβαρης.

Το χειρότερο, όπως λέει, είναι ότι δύο από τα κρουαζιερόπλοια αυτά, προφανώς λόγω μεγέθους, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε κανένα άλλο ελληνικό λιμάνι, οδηγώντας σε καταστροφικά αποτελέσματα την ελληνική κρουαζιέρα, υπονοώντας ότι θα φύγουν για άλλη χώρα.

Στις δύο επιστολές προστέθηκε χθες και τρίτη, της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, που απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό και σε τρεις αρμόδιους υπουργούς (Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος, Δρίτσας) να λάβουν μέτρα άμεσα.


Η απεργία αντιτίθεται στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, πολλοί ωστόσο τη συνδέουν με τις αλλαγές σε Κανονισμό Προσωπικού και καθεστώς υπερωριών όπου θα προχωρήσει ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού.

Κι όλα αυτά όταν έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει στον ΟΛΠ ένα «πάρτι» προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και συμβούλων πριν δημοσιευτεί η απόφαση του ΑΣΕΠ, καθώς και υπερβάσεις υπερωριών σε χρόνο τριπλάσιο του επιτρεπομένου κατά την περίοδο 2006-2014, επί προηγούμενων διοικήσεων.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024