Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χίλαρι εξασφάλισε το χρίσμα και πανηγυρίζει την «ιστορική στιγμή»

Η Χίλαρι εξασφάλισε το χρίσμα και πανηγυρίζει την «ιστορική στιγμή»

Επικρατώντας στις περισσότερες από τις πολιτείες που κρίνονταν την Τρίτη -και ενώ εμφανίζεται μπροστά και στην πολυπληθέστερη όλων Καλιφόρνια- η Χίλαρι Κλίντον έχει σίγουρο το χρίσμα του κόμματός της και γίνεται πλέον η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που διεκδικεί με αξιώσεις το Λευκό Οίκο. «Ιστορική στιγμή» λέει η ίδια, συγχαρητήρια από τον Μπαράκ Ομπάμα. «Συνεχίζουμε μέχρι τέλους» λέει ο Μπέρνι Σάντερς.

Επικρατώντας στις περισσότερες από τις πολιτείες που κρίνονταν την Τρίτη -και ενώ εμφανίζεται μπροστά και στην πολυπληθέστερη όλων Καλιφόρνια- η Χίλαρι Κλίντον έχει σίγουρο το χρίσμα του κόμματός της και γίνεται πλέον η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που διεκδικεί με αξιώσεις το Λευκό Οίκο. «Ιστορική στιγμή» λέει η ίδια, συγχαρητήρια από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Από τις έξι πολιτείες που κρίνονταν στην τελευταία «σούπερ Τρίτη» -μόνη πολιτεία πλέον που μένει για τους Δημοκρατικούς είναι η Περιφέρεια της Κολούμπια (Ουάσινγκτον)- η Χίλαρι επικρατεί σε τρεις που έχουν δώσει τελικά αποτελέσματα (Νιου Τζέρσεϊ, Νιου Μέξικο, Νότια Ντακότα) και προπορεύεται στην Καλιφόρνια. Ο Σάντερς επικράτησε σε Βόρεια Ντακότα και Μοντάνα.

Μεταξύ αυτών που προπορεύεται είναι και η Καλιφόρνια, όπου ωστόσο τα exit poll επιφυλάσσονται λέγοντας πως η διαφορά είναι μικρή. Σε κάθε περίπτωση όμως, ήδη από τη νίκη στο Νιου Τζέρσεϊ τη νύχτα προς Τετάρτη, η Κλίντον είχε συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων.

«Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, φτάσαμε σε σημείο ορόσημο» είπε η Κλίντον μετά το αποτέλεσμα του Νιου Τζέρσεϊ. «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας που μία γυναίκα θα είναι η υποψήφια μεγάλου κόμματος» είπε.

Ανέφερε πως θέλει επίσης να συγχαρεί τον Μπέρνι Σάντερς για την εκστρατεία του -και σημείωσε πως «ξέρω πώς είναι να βάζεις όλη σου την καρδιά σε έναν στόχο και στο τέλος να μην τα καταφέρνεις», δείχνοντας στη δική ήττα το 2008.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, την Χίλαρι Κλίντον «για τη διασφάλιση των απαραίτητων εκλεκτόρων για το χρίσμα των Δημοκρατικών». Η δήλωση πάντως δεν θεωρείται ακόμη επίσημη υποστήριξη του Δημοκρατικού προέδρου στην Κλίντον.

Ο πρόεδρος επικοινώνησε επίσης με τον Μπέρνι Σάντερς και τον «ευχαρίστησε για την ενέργεια που έδωσε» στην εκστρατεία. Ο Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Σάντερς, μετά από αίτημα του δεύτερου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024