«Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχολιάζει», ήταν η απάντηση εκπροσώπου της Καγκελαρίας σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Άγνοια δήλωσε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, όταν δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι τούρκοι πολιτικοί συνδέουν το θέμα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Μπούντεσταγκ.

Συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε υποβάλλει ερώτηση στην Καγκελαρία σχετικά με το εάν η ανάγνωση του Κορανίου θα μπορούσε να αποτελεί αντίδραση της Άγκυρας στην έγκριση του ψηφίσματος για την Γενοκτονία των Αρμενίων από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ή στην σκλήρυνση της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα απελευθέρωσης της βίζας.

Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση που υπεβλήθη στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε άγνοια.

Όταν επισημάνθηκε ότι κάποιοι τούρκοι πολιτικοί έκαναν λόγο για «αντίδραση στο ψήφισμα της Μπούντεσταγκ», περιορίστηκε να δηλώσει: «μπορεί, αλλά, όπως ανέφερα, δεν γνωρίζω το γεγονός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ