Φιλική νίκη της Εθνικής, 2-1 την Αυστραλία στη Μελβούρνη
Η Εθνική ομάδα πήρε άτυπη ρεβάνς από την Αυστραλία για την ήττα της στο Σίδνεϊ πριν από τρεις ημέρες (0-1), καθώς με τέρματα των Μάνταλου στο 8' και Μανιάτη στο 20' επιβλήθηκε στο «Etihad stadium» της Μελβούρνης με 2-1 των «socceroos», που μείωσαν με τον Σέινσμπουρι στο 58'.
Η Εθνική ομάδα πήρε άτυπη ρεβάνς από την Αυστραλία για την ήττα της στο Σίδνεϊ πριν από τρεις ημέρες (0-1), καθώς με τέρματα των Μάνταλου στο 8′ και Μανιάτη στο 20′ επιβλήθηκε στο «Etihad stadium» της Μελβούρνης με 2-1 των «socceroos», που μείωσαν με τον Σέινσμπουρι στο 58′.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε καλή εμφάνιση, καθώς ξεπέρασε τα προβλήματα (κόπωση, τζετ λαγκ) που εμφάνισε στο πρώτο παιχνίδι και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στους γηπεδούχους, σκοράροντας δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Αφού στο 6ο λεπτό ο Άγγλος διαιτητής άφησε ατιμώρητη αγκωνιά του Γκέρσμπαχ στον Μάνταλο, δύο λεπτά αργότερα ο άσος της Ένωσης άνοιξε το σκορ.
Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα…
Ο Βέλλιος με έξοχη προβολή έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Σάμαρης προχώρησε και έβγαλε μόνο του πλάγια στην περιοχή τον Μάνταλο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στο δεξί «Γ» του Φεντερίτσι ανοίγοντας το σκορ και σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του για τη «γαλανόλευκη» ομάδα.
Πριν τα «καγκουρό» προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, ο Μανιάτης διπλασίασε για την Εθνική ομάδα στο 20΄ με ένα καταπληκτικό γκολ: ο παίκτης του Ολυμπιακού έπιασε ένα απίθανο σουτ περίπου 60 μακριά από την αντίπαλη εστία, «κρεμώντας» τον Φεντερίτσι με απίστευτο πλασέ στην κίνηση και αναγκάζοντας τους θεατές στο «Etihad stadium», Έλληνες και Αυστραλούς, να τον αποθεώσουν, ενώ και γι’ αυτόν ήταν το παρθενικό γκολ στην Εθνική!
Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 58′ με πλασέ του Σέινσμπουρι κι αφού προηγουμένως η κεφαλιά του Μίλιγκαν είχε βρει στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο, ενώ στο 60΄ ο Μπακασέτας κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η εκτέλεση από τον Σάμαρη έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Φεντερίτσι, στην τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας