Πλημμύρες στα βόρεια προάστια της Αττικής από τη δυνατή νεροποντή
Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στα βόρεια προάστια της Αττικής άφησε πίσω της η δυνατή νεροποντή το μεσημέρι της Τρίτης. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 245 κλήσεις για παροχή βοήθειας-απάντληση υδάτων σε Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσο, Σταμάτα και Άγιο Στέφανο. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε και τη Σκόπελο, κυρίως τη Χώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα στα βόρεια προάστια της Αττικής άφησε πίσω της η δυνατή νεροποντή το μεσημέρι της Τρίτης.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε 200 κλήσεις για παροχή βοήθειας-απάντληση υδάτων από υπόγεια, κυρίως κατοικιών κι επιχειρήσεων, σε Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσο, Σταμάτα και Άγιο Στέφανο.
Εκεί βρέθηκαν 23 συνεργεία της με 66 πυροσβέστες.
Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε και έντονο μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.
Σφοδρή καταιγίδα έπληξε και τη Σκόπελο, κυρίως τη Χώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες των νερών που κατέληξαν στο λιμάνι.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα διήρκεσαν περίπου μία ώρα, απο τη 1 μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι, και η σφοδρότητά της θύμισε στους κατοίκους την θεομηνία της περυσινής χρονιάς.
Από τη νεροποντή έπαθε μεγάλες ζημιές, με καθιζήσεις και κατολισθήσεις, ο περιφερειακός δρόμος της Χώρας και ήδη συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Σκοπέλου καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Πολλά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην παραλία, ενώ ο χείμμαρος που καταλήγει στα ανατολικά του λιμανιού υπερχείλησε.
Αντιθέτως, δεν υπέστησαν ζημιές ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
- Οι επιθέσεις στη Γάζα συνεχίζουν: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά σε σχολείο
- Για ποιο λόγο συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
- Ανταρσία στους MAGA: Το Ιράν, ο νεκρός Τσάρλι, ο «Τρελός βασιλιάς» Τραμπ και οι προδομένοι influencers
- Ίσως ο Τραμπ δεν είχα καταλάβει τι κρυβόταν πίσω από τον «εύκολο» πόλεμο που υποσχέθηκε ο Νετανιάχου στο Ιράν
- Ο Καμαβινγκά χάνει στη Ρεάλ και κερδίζει στην Premier League
- Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει το «βαθύ» κράτος ακόμα πιο «βαθύ», εργαλειοποιώντας τα ίδια του τα σκάνδαλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442