Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλική ήττα στο 94' για την Εθνική Ελλάδας στην Αυστραλία

Φιλική ήττα στο 94′ για την Εθνική Ελλάδας στην Αυστραλία

Στις καθυστερήσεις η Αυστραλία νίκησε την Ελλάδα με 1-0, στο (πρώτο) φιλικό παιχνίδι των δύο εθνικών ομάδων, στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Περίπου 45.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα, ο οποίος διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση.

Στις καθυστερήσεις η Αυστραλία νίκησε την Ελλάδα με 1-0, στο (πρώτο) φιλικό παιχνίδι των δύο εθνικών ομάδων, στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Περίπου 45.000 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα, ο οποίος διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση.

Η Αυστραλία ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τρομερό σουτ από τον Λέκι, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στέφανο Καπίνο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Μίκαελ Σκίμπε, έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες και δοκίμασε διάφορα αγωνιστικά σχήματα. Το δεύτερο φιλικό θα διεξαχθεί την Τρίτη στη Μελβούρνη.

Πάντως ο Σκίμπε δεν πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από τη συνολική απόδοση της εθνικής ομάδας, αν και η αμυντική γραμμή λειτούργησε καλά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε δύσκολες στιγμές απέναντι στα «καγκουρό» του ομογενή προπονητή της Αυστραλίας, Άγγελου Ποστέκογλου, και κρατούσε ανεπάφη την εστία, μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Στέφανου Καπίνο και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία με τον Βέλλιο να ανοίξει το σκορ στο 3ο λεπτό, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Σε αυτό πρωταγωνίστησε ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος αντικατέστησε μόλις στο 14′ τον Ορέστη Καρνέζη.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ουντινέζε συγκρούστηκε σε ενάερια μονομαχία με τον Γιέντινακ και εγκατέλειψε τον αγώνα. Η ελληνική ομάδα κινδύνευσε σοβαρά στο 53’ όταν ο επικίνδυνος Αποστολος Γιάννου δεν κατάφερε να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και στο 63’ όταν σουτ του Ρόγκιτς έφυγε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Καπίνο.

Οι Αυστραλοί απείλησαν και στο 81′, αλλά ο Σέσνμπουρι «σημάδεψε» το δοκάρι της εστίας του Καπίνο. Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει χωρίς γκολ, στο 94ο λεπτό ο Λέκι σημείωσε το νικητήριο γκολ με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής. Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μανιάτη στον Κρούζε.

Οι συνθέσεις:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83′ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζε (60′ Λέκι), Μόουϊ (61′ Ρόγκιτς), Σμιθ (82′ Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72′ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72′ Κέιχιλ).

ΕΛΛΑΔΑ:
Καρνέζης (15′ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73′ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46′ Μπακασέτας), Σάμαρης (56′ Ταχτσίδης), Βέλλιος (92′ Παπάζογλου) και Διαμαντάκος (46′ Χολέμπας).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024