Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα οι νεκροί πρόσφυγες στο ναυάγιο νότια της Κρήτης

Δέκα οι νεκροί πρόσφυγες στο ναυάγιο νότια της Κρήτης

Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο 25μετρου ξύλινου σκάφους με εκατοντάδες πρόσφυγες σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου. Σκάφη του Λιμενικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία ανέσυραν σώα 318 άτομα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων συνεχίζονται.

Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο 25μετρου ξύλινου σκάφους με εκατοντάδες πρόσφυγες σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου.

Σκάφη του Λιμενικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία ανέσυραν σώα 318 άτομα.

Το τάνκερ clipper Heber, που παρέλαβε 221 άτομα και μία σορό, θα προσεγγίσει λιμάνι της Ιταλίας, όπου οι αρχές θα παραλάβουν τους πρόσφυγες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης η επιχείρηση μεταφοράς των 97 υπολοίπων διασωθέντων καθώς και των 9 σορών, με ρυμουλκό πλοίο, πολεμικό πλοίο και σκάφη του Αιγυπτιακού Ναυτικού και Ακτοφυλακής.

Στο σημείο του ναυαγίου που βρίσκεται 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη, εξακολουθεί να βρίσκεται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, ενώ τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων ανέλαβαν πλέον οι αιγυπτιακές αρχές.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ), εκτιμάται ότι περισσότεροι από 700 πρόσφυγες επέβαιναν στο ξύλινο πλοιάριο που είχε προορισμό την Ιταλία.

Το Λιμενικό Σώμα, επικαλούμενο πληροφορίες από διασωθέντες, αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων ήταν 350.

Συνολικά στην Ελλάδα βρίσκονται 52.448 πρόσφυγες, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση. Στα νησιά παραμένουν 8.505 πρόσφυγες και στο λιμάνι του Πειραιά 1.425.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024