Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό δράμα στη Λιβύη, πάνω από 100 νεκροί ξεβράστηκαν στις ακτές

Προσφυγικό δράμα στη Λιβύη, πάνω από 100 νεκροί ξεβράστηκαν στις ακτές

Τις ασύλληπτες διαστάσεις που έχει λάβει πλέον το δράμα των προσφύγων υποδεικνύει μία ακόμη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λιβύη. Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων που είχαν το όνειρο της Ευρώπης ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, παιδιά ανάμεσά τους. Η παραλία της δυτικής πόλης Ζουάρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων -γεμάτη με σορούς νεκρών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων...

Τις ασύλληπτες διαστάσεις που έχει λάβει πλέον το δράμα των προσφύγων υποδεικνύει μία ακόμη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λιβύη. Οι σοροί τουλάχιστον 117 ανθρώπων που είχαν το όνειρο της Ευρώπης ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης, οι περισσότεροι προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, παιδιά ανάμεσά τους.

Η παραλία της δυτικής πόλης Ζουάρα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων, γεμάτη με σορούς νεκρών σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου και την μη κυβερνητική οργάνωση Migrant Report που επικαλείται στην ηλεκτρονική πύλη της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική. Παιδιά βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. Δεν είναι σαφές πότε σημειώθηκε το ναυάγιο. Τα πτώματα ήταν σε αποσύνθεση και δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί πότε πνίγηκαν.

Ο εκπρόσωπος του λιβυκού ναυτικού δήλωσε την ίδια στιγμή πως περισσότεροι από 100 σοροί προσφύγων έχουν περισυλλεγεί στα ανοιχτά της Λιβύης μετά την ανατροπή πλοιαρίου στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Ο στρατηγός Αγιούμπ Γκασίμ δήλωσε ότι η ακτοφυλακή βρήκε το άδειο πλοιάριο που μετέφερε τους πρόσφυγες την Πέμπτη εκτιμώντας ότι μπορεί να είχε ανατραπεί την Τετάρτη. Ο ίδιος μίλησε για τουλάχιστον 104 νεκρούς, αλλά εξέφρασε φόβους πως θα είναι περισσότεροι καθώς ανάλογα σκάφη μεταφέρουν έως και 125 ανθρώπους.

Ραγδαία αύξηση στις αναχωρήσεις προσφύγων από τις ακτές της βόρειας Αφρικής με προορισμό την Ιταλία έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) εκφράζονται φόβοι ότι περισσότεροι από 700 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024