Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Χαρδούβελης: Θετικά στοιχεία στη συμφωνία, δεν θέλει η κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις
Θετικά στοιχεία στη συμφωνία της 24ης Μαΐου βλέπει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά θεωρεί μοιραίο λάθος την απομόνωση του ΔΝΤ και την αναζήτηση πολιτικών λύσεων για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Θετικά στοιχεία στη συμφωνία της 24ης Μαΐου βλέπει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά θεωρεί μοιραίο λάθος την απομόνωση του ΔΝΤ και την αναζήτηση πολιτικών λύσεων για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο insider.gr, ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει τη νέα Ελλάδα, αφού προτίμησε την απραξία από τις μεταρρυθμίσεις «πατώντας» στην αδιαφορία των Ευρωπαίων. Όπως λέει, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα περισσότερο από ποτέ είναι πολιτική βούληση για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υλοποιήσει.
Ο ίδιος αποτιμά θετικά ότι αποφεύχθηκε το ατύχημα του Grexit, καθώς θεωρούσε μεγάλη αυτήν την πιθανότητα πριν ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή, αφού πίστευε ότι δύσκολα θα τα περνούσε η κυβέρνηση. «Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, δεν υπήρχαν ιδεολογικοί φραγμοί» σχολιάζει. Υπενθυμίζει πάντως ότι τα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη το 2015 ήταν πολύ χειρότερα από τα μέτρα του «e-mail Χαρδούβελη».
Το δεύτερο θετικό για τον κ. Χαρδούβελη είναι ότι δόθηκε μια αίσθηση ότι κάποτε θα ελαφρυνθεί το χρέος, αν και η απόφαση αυτή θα ληφθεί το 2018.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προβλέπει για το 2016 μια ύφεση της τάξης του 1%, κυρίως λόγω του ότι η κατανάλωση, που αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό επί του ΑΕΠ, δεν πρόκειται να αυξηθεί, λόγω μείωσης των εισοδημάτων και αύξησης της φορολογίας.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χαρδούβελης εκτιμά ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για τους Ευρωπαίους γιατί βρήκαν στο πρόσωπό του έναν συνομιλητή. «Μέχρι τότε είχαν απέναντί τους έναν τοίχο, έναν άνθρωπο που τους έδινε διδάγματα (σ.σ. Γιάνης Βαρουφάκης), λες και δεν ήξεραν».
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!