Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroworking Group τη Δευτέρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Euroworking Group τη Δευτέρα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (Euroworking Group) για να επικυρώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Φυσικά μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν υιοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα από τη Βουλή και να υπάρξει θετική εισήγηση των θεσμών προς την ΕWG.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup (Euroworking Group) για να επικυρώσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες ανέφεραν χθες (Τετάρτη) ότι η τηλεδιάσκεψη του EWG μπορεί να γινόταν σήμερα αργά το απόγευμα. Ωστόσο, μετατέθηκε για τη Δευτέρα, προφανώς για να δοθεί ο χρόνος στην ελληνική Βουλή να ψηφίσει όλα τα προαπαιτούμενα, ώστε να υπάρξει θετική εισήγηση των θεσμών προς το ΕWG.

Ειδικότερα, με τη διαπίστωση από το EWG της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης θα εγκριθούν τα τελικά κείμενα και θα σταλούν για επικύρωση στα κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης που προβλέπουν αυτή τη διαδικασία, καθώς και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα ληφθεί από το ΔΣ του ΕSE μετά από σχετική εισήγηση του γενικού διευθυντή, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, ανέφεραν την Τετάρτη ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει σε 2-3 εβδομάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024