Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας

Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Βιολογία Γενικής Παιδείας

Με το μάθημα της Βιολογιας Γενικής Παιδείας ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα. Το in.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.

Με το μάθημα της Βιολογιας γενικής Παιδείας ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων που εξετάζονται με το νέο σύστημα.

>> Το in.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα θέματα δεν εμφανίζουν ιδιαίτερη δυσκολία. Από το σύνολο της εξεταστέας ύλης περισσότερη έμφαση δίνεται στο 2ο και 3ο κεφάλαιο. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορεί εύκολα να εξασφαλίσει υψηλή βαθμολογία.

Οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα εξετάστηκαν στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Θεωρητική Κατεύθυνση), των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι στις επαναληπτικές εξετάσεις των Πανελλαδικών μπορούν να συμμετάσχουν όσοι υποψήφιοι εξετάζονται με το νέο σύστημα, αλλά δεν είχαν δηλώσει τέταρτο μάθημα που συμπληρώνει την Ομάδα Προσανατολισμού.

Αυτό αφορά το μάθημα των Λατινικών (για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Βιολογία και τα Μαθηματικά (για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), καθώς επίσης και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Έτσι, στην περίπτωση που υποψήφιοι προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 8 Ιουνίου χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.

Συνέχεια στις 16 Ιουνίου

Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν από τις 16 Ιουνίου, για όσους υποψήφιους δώσουν ειδικά μαθήματα.

Το πρόγραμμα αρχίζει με την εξέταση των Ιταλικών (16 Ιουνίου). Ακολουθούν τα Ισπανικά (17 Ιουνίου) και τα Αγγλικά (18 Ιουνίου).

Στη συνέχεια, εξετάζονται το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο (21 και 22 Ιουνίου, αντίστοιχα), η Αρμονία (23 Ιουνίου), ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (24 Ιουνίου), τα Γαλλικά (25 Ιουνίου) και τα Γερμανικά (27 Ιουνίου).

Σημειώνεται, ότι η διεξαγωγή της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΦΑ), θα διεξαχθούν από τις 15 έως και τις 29 Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024