Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η δίκη του Μέσι για φοροδιαφυγή

Ξεκίνησε η δίκη του Μέσι για φοροδιαφυγή

Νέα προβλήματα για τον Λιονέλ Μέσι, καθώς επανήλθε το θέμα της φοροδιαφυγής, με το οποίο είχε έρθει σε συμβιβασμό με την ισπανική δικαιοσύνη, το περασμένο φθινόπωρο. Να σημειωθεί πως το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ αναφέρεται στη μεγαλύτερη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων, στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών. Ο λόγος για τα «αρχεία του Παναμά», συνολικού αριθμού 11 εκατ. εγγράφων, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Νέα προβλήματα για τον Λιονέλ Μέσι, καθώς επανήλθε το θέμα της φοροδιαφυγής, με το οποίο είχε έρθει σε συμβιβασμό με την ισπανική δικαιοσύνη, το περασμένο φθινόπωρο. Να σημειωθεί πως το όνομα του Αργεντινού σούπερ σταρ αναφέρεται στη μεγαλύτερη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων, στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών.

Ο λόγος για τα «αρχεία του Παναμά», συνολικού αριθμού 11 εκατ. εγγράφων, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Βαρκελόνης, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, η δίκη για τον 28χρονο σούπερ σταρ, ο οποίος δεν ήταν παρών, καθώς είναι στην Αργεντινή, ενόψει της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα.

Στην Ισπανία τα ΜΜΕ δημοσιοποίησαν την είδηση ότι ο σταρ της Μπαρτσελόνα ίδρυσε με τον πατέρα του ένα νέο δίκτυο φοροδιαφυγής, στις 13 Ιουνίου του 2013, μία ημέρα αφότου η δίωξη οικονομικού εγκλήματος τού απήγγειλε κατηγορία για φοροδιαφυγή ύψους 4.16 εκατ. ευρώ.

«Ο Μέσι απέκτησε την παναμέζικη εταιρία Mega Star Enterprises μέσω νόμου της Ουρουγουάης, μόνο μερικές ώρες μετά τις κατηγορίες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος για φοροδιαφυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσίευμα του ισπανικού Τύπου.

Να σημειώσουμε πως ο Μέσι είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, μαζί με τον πατέρα του, μετά από έρευνα για φοροδιαφυγή, ύψους άνω των 4.16 εκατ. ευρώ, από τη διαφημιστική διαχείριση της εικόνας του από το 2006 μέχρι το 2009. Ο Αργεντινός επιθετικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο της Χάβα, κοντά στη Βαρκελόνη όπου διαμένει και είχε έρθει σε συμβιβασμό με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, ο Μέσι είχε αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα 1.06 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2007, 1.58 εκατ. το 2008 και 1.53 εκατ. το 2009. Μετά τις κατηγορίες αυτές ο κορυφαίος άσος του πλανήτη κατέβαλλε μεγάλα ποσά συν τόκους στην ισπανική εφορία για να τακτοποιήσει το χρέος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ αυτό το ποσό ξεπέρασε τα πέντε εκατ. ευρώ. Τώρα η υπόθεση ανοίγει ξανά στη δικαστική αίθουσα και ο Μέσι θα κληθεί να δώσει, και πάλι, εξηγήσεις για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις αποκαλύψεις για τα «αρχεία του Παναμά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024