Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας: Κέιτ Ουίνσλετ και ευρωπαϊκό σινεμά

Οι ταινίες της εβδομάδας: Κέιτ Ουίνσλετ και ευρωπαϊκό σινεμά

...

Αγγελική Στελλάκη

Πέντε νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Φεμινιστικές ιστορίες εκδίκησης, ευρωπαϊκές παραγωγές, τέσσερις μεταλλαγμένες χελώνες και μία περιπέτεια βασισμένη σε δραματικά ιστορικά γεγονότα έρχονται στους κινηματογράφους, σε μία περίοδο που το box office σημειώνει ελεύθερη πτώση.


Η Μοδίστρα

2/5

Η Τίλι επιστρέφει στην μικρή πόλη από όπου κατάγεται για να πάρει την εκδίκησή τους από τους κατοίκους και να μάθει την αλήθεια. Όλοι τη βλέπουν ως μία παρείσακτη, αλλά σταδιακά θα λατρέψουν τα ρούχα που δημιουργεί. Ολίγον τι Chocolat, με στοιχεία γουέστερν, μυστηρίου και δραματικά σκαμπανεβάσματα, η ταινία που βασίζεται σε γνωστό μπεστ σέλερ δεν έχει αποφασίσει ακριβώς τι θέλει να είναι και χρησιμοποιεί ετερόκλητα στοιχεία χωρίς να τα εκμεταλλεύεται πλήρως. Η Κέιτ Ουίνσλετ και η Τζούντι Ντέιβις (στον ρόλο της μητέρας) λάμπουν, αλλά η υπόλοιπη ταινία μοιάζει να μην ξέρει πού θέλει να πάει.

Σκηνοθεσία: Τζόσελιν Μουρχάους
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Ουίνσλετ, Τζούντι Ντέιβις, Λίαμ Χέμσγουερθ, Χιούγκο Γουίβινγκ




Η Ελιά

3/5

Η 20χρονη Άλμα ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του παππού της. Όταν ο τελευταίος αρνείται να φάει, η Άλμα αποφασίζει ότι ο λόγος είναι η 2.000 ετών ελιά που ξεριζώθηκε από το κτήμα πριν από 12 χρόνια. Χωρίς χρήματα, ξεκινά μια σχεδόν αδύνατη αποστολή: να βρει το δέντρο και να το ξαναφέρει στο χωράφι του παππού. Σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, στενού συνεργάτη του Μάικ Λι, η ταινία της Ισιάρ Μπολαίν σφύζει από κοινωνική ευαισθησία. Με απλότητα και τρυφερότητα αφηγείται μία ιστορία δεσμών: με τα μέλη της οικογένειας, τους φίλους, την κοινότητα, τη γη. Και κερδίζει, έτσι τις εντυπώσεις. Υπέροχες ερμηνείες από τους Μανουέλ Κουτσάλα (στον ρόλο του παππού) και Χαβιέ Γκουτιέρεζ (στον ρόλο του θείου).

Σκηνοθεσία: Ισιάρ Μπολαίν
Πρωταγωνιστούν: Άννα Καστίγιο, Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Πεπ Άμπρος




Η Αποικία

2/5

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Χιλή του 1973, ένα ζευγάρι ξένων πολιτών, η Λέινα και ο Ντάνιελ (Έμμα Γουάτσον, Ντάνιελ Μπριλ) συλλαμβάνεται. Ο Ντάνιελ οδηγείται σε μία μυστική κοινότητα όπου υποβάλλεται σε βασανιστήρια. Η Λέινα αποφασίζει να εισχωρήσει για να τον βρει. Πρόκειται για τη λεγόμενη Colonia Dignidad (Αποικία Αξιοπρέπειας) που έχει δημιουργήσει γερμανός πρώην Ναζί με την ανοχή του καθεστώτος Πινοτσέτ. Η Λέινα και ο Ντάνιελ θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν της φρίκης και να το σκάσουν. Βασισμένη σε μία πραγματική ιστορία που οι προεκτάσεις της ξεπερνούν τη φαντασία, η ταινία δεν καταφέρνει να αποδώσει με ρεαλισμό τον τρόμο. Από τη στιγμή της εισόδου στην κοινότητα, χτίζει μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα, αλλά πέφτει συχνά στο «ατόπημα» να ακολουθήσει την πεπατημένη. Ξεχωρίζει ο Μίκαελ Νίκβιστ στον ρόλο του Πάουλ Σέφερ.

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Γκαλενμπέργκερ
Πρωταγωνιστούν: Έμμα Γουάτσον, Ντάνιελ Μπριλ, Μίκαελ Νίκβιστ




Έρωτας στα Τυφλά

2,5/5

Νεαρή πιανίστα μετακομίζει σε δικό της σπίτι και σύντομα συνειδητοποιεί ότι γείτονάς της είναι ένας μονόχνοτος εφευρέτης και ότι τα σπίτια τους δεν διαθέτουν ηχομόνωση. Η αρχική αντιζηλία θα μετατραπεί σύντομα σε συμπάθεια και έρωτα, αν και οι δυο ήρωες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Χαριτωμένη γαλλική κομεντί, ιδανική για καλοκαιράκι και θερινό σινεμά, με δύο ερμηνείες γεμάτες φρεσκάδα από τον Κλοβίς Κορνιγιάκ (που σκηνοθετεί κιόλας) και την Μελανί Μπερνιέ (που θυμίζει αρκετά την Αριάν Λαμπέντ).

Σκηνοθεσία: Κλοβίς Κορνιγιάκ
Πρωταγωνιστούν: Κλοβίς Κορνιγιάκ, Μελανί Μπερνιέ, Φιλίπ Ντουκέσν, Λιλού Φολί




Χελωνονιντζάκια ΙΙ

2/5

Τα χελωνονιντζάκια επιστρέφουν και καλούνται να τα βάλουν ξανά με τον Σενσέι Σρέντερ, ο οποίος έχει βρει τρόπο να αποδράσει και να ανοίξει μια πύλη προς έναν άλλο κόσμο. Οι τέσσερις μεταλλαγμένες χελώνες μαζί με την Έιπριλ θα πρέπει να ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους και να σώσουν την πολυαγαπημένη τους Νέα Υόρκη. Αφού πρώτα τα βρουν μεταξύ τους. Σαφώς καλύτερη από την πρώτη ταινία, η δεύτερη δεν παίρνει τον εαυτό της καθόλου στα σοβαρά και καλεί το κοινό να κάνει το ίδιο. Αφού ξεπέρασε την αμηχανία του origin story, επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ των Λεονάρντο, Μικελάντζελο, Ραφαέλ και Ντονατέλο και προσφέρει απενοχοποιημένη δράση. Ή τουλάχιστον για τους θαυμαστές τους. Οι υπόλοιποι σίγουρα δεν θα ικανοποιηθούν.

Σκηνοθεσία: Ντέιβ Γκριν
Πρωταγωνιστούν: Μέγκαν Φοξ, Στίβεν Αμέλ, Γουίλ Αρνέτ, Αλεσάντρα Αμπρόζιο

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024