Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικογενειακή υπόθεση: Ο Ερντογάν, ο γαμπρός και τα όπλα του συμπέθερου

Οικογενειακή υπόθεση: Ο Ερντογάν, ο γαμπρός και τα όπλα του συμπέθερου

Προσκεκλημένος στη στρατιωτική άσκηση «Έφες 2016» ήταν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε και την έκθεση οπλικών συστημάτων που έχει στηθεί σε παρακείμενο χώρο, όπου τον περίμενε ο γαμπρός του για να του παρουσιάσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που κατασκευάζονται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη δυτική Τουρκία η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Έφες 2016».

Την Τρίτη, τιμητικός προσκεκλημένος στην άσκηση ήταν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιθεώρησε στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν στην άσκηση και παρακολούθησε μέρος της.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε την έκθεση οπλικών συστημάτων που έχει στηθεί σε παρακείμενο χώρο, όπου τον περίμενε ο «φρέσκος» σύζυγος της κόρης του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ -παντρεύτηκαν μόλις πριν από δυό εβδομάδες- για να του παρουσιάσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που κατασκευάζονται στην οικογενειακή τους επιχείρηση.

Η 30χρονη κόρη του Ερντογάν, Σουμεγέ, παντρεύτηκε στις 14 Μαΐου τον Σελτσούκ Μπαιρακτάρ με ένα γάμο που ο πρόεδρος φρόντισε να είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλον.

Μεταξύ των κουμπάρων ήταν μάλιστα και ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, η παρουσία του οποίου την ώρα που ο τουρκικός στρατός μετράει νεκρούς στο κουρδικό μέτωπο, προκάλεσε αρνητικά σχόλια. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξέδωσαν μάλιστα τότε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στον γάμο της μικρότερης κόρης του Ερντογάν ήταν θέμα πρωτοκόλλου και πως ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα είχε παραστεί σε κηδείες στρατιωτών.

Έτσι, μετά το γάμο, οι τρεις άνδρες, Ερντογάν, Ακάρ και Μαϊρακτάρ ξανασυναντήθηκαν στην στρατιωτική άσκηση για να δουν τα αεροσκάφη που κατασκευάζει ο πατέρας του γαμπρού (βλ. φωτογραφία). Ο Τούρκος πρόεδρος και οι επίσημοι που τον συνόδευαν δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της οικογένειας του… πρώτου γαμπρού της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024