Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Stretching the Boundaries: Το φιλμ Ελληνίδας που ξεχώρισε διεθνώς

Stretching the Boundaries: Το φιλμ Ελληνίδας που ξεχώρισε διεθνώς

Στην έναρξη των 8ων Ασιατικών Παραολυμπιακών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στη Σιγκαπούρη το Δεκέμβριο του 2015, πάνω από 3.000 αθλητές πήραν μέρος, ενώ παρευρέθηκαν επίσημοι από δέκα χώρες. Η μεγαλοπρεπής τελετή έναρξης, με γενικό τίτλο, Celebrate the Extraordinary, αποτέλεσε μια γιορτή αφιερωμένη στη δύναμη του μυαλού και του σώματος όλων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Στο […]

Στην έναρξη των 8ων Ασιατικών Παραολυμπιακών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στη Σιγκαπούρη το Δεκέμβριο του 2015, πάνω από 3.000 αθλητές πήραν μέρος, ενώ παρευρέθηκαν επίσημοι από δέκα χώρες. Η μεγαλοπρεπής τελετή έναρξης, με γενικό τίτλο, Celebrate the Extraordinary, αποτέλεσε μια γιορτή αφιερωμένη στη δύναμη του μυαλού και του σώματος όλων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό και ως μέρος της τελετής δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό animation φιλμ διάρκειας 61 δευτερολέπτων, Stretching the Boundaries, σχεδιασμένο ολόκληρο στο χέρι. Εμπνευστής του εν λόγω φιλμ είναι η Ελληνίδα σκηνοθέτις Κλεοπάτρα Κοραή.

Το φιλμ παρουσίασε μέσα από ένα εξαιρετικό animation τα 15 αθλήματα των αγώνων και λειτουργούσε ως ένα «μαγικό» background για ένα ιδιαίτερο κομμάτι χορού, με πρωταγωνίστρια μια 15χρονη χορεύτρια με αυτισμό και φοιτητές χορού από την Ακαδημία Τεχνών της Nanyang. Οι εικόνες των αθλημάτων ήταν τόσο εντυπωσιακές και επιβλητικές που χρησιμοποιήθηκαν η καθεμία ξεχωριστά στις ζωντανές μεταδόσεις της κρατικής τηλεόρασης, ενώ το πλαίσιό τους χρησιμοποιήθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων.

Το Stretching the Boundaries επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό τμήμα του 2016 Annecy Festival, του πιο διάσημου διεθνούς φεστιβάλ για ταινίες animation. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Ιουνίου 2016 και για το διαγωνιστικό τμήμα επιλέχθηκαν συνολικά 230 φιλμ, ανάμεσα σε 2.680 συμμετοχές.

Η Κλεοπάτρα Κοραή είναι σκηνοθέτις και animator, με ειδίκευση στο βίντεο, τα motion graphics και το stop motion animation. Σπούδασε στην Αθήνα, στη Δανία και στο Μπρίστολ κι έχει δημιουργήσει, σκηνοθετήσει και κάνει την παραγωγή σε ταινίες μικρού μήκους και μουσικά βίντεο, καθώς και σε πολλά animation projects για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση. Παράλληλα, σκηνοθετεί και βίντεο για θεατρικές παραγωγές. Από το 2005 είναι μέλος της ομάδας Lokey που δημιούργησε μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Λώλη. Ταυτόχρονα, είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Medea Electronique. Δουλειά της παρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Κακογιάννης και αλλού.

Δείτε το βίντεο εδώ

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024