Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δρίτσας: Θα κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας στον ΟΛΠ και ΟΛΘ

Δρίτσας: Θα κατοχυρωθούν οι θέσεις εργασίας στον ΟΛΠ και ΟΛΘ

Βούληση της κυβέρνησης είναι να κατοχυρωθούν πλήρως οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ, τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, εν όψει της συνάντησης που θα έχει το μεσημέρι με αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, που έχουν κηρύξει από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Βούληση της κυβέρνησης είναι να κατοχυρωθούν πλήρως οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, ο οποίος το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, που έχουν κηρύξει από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Ο κ. Δρίτσας, αναφερόμενος στο θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι ξεκρέμαστο αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα πλέγμα προστασίας, που έχει ήδη αποτυπωθεί στο κείμενο της σύμβασης παραχώρηση μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, αλλά και στο νομοσχέδιο για τη δημόσια αρχή λιμένος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί και επιπλέον πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεων των εργαζομένων από σήμερα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας δεν αποτελούν μοντέλο εθνικής λιμενικής πολιτικής, αλλά αντι-αναπτυξιακή πράξη και πρόσθεσε: «έχουμε δηλώσει προς την κυβέρνηση ότι σε κάθε εξέλιξη στα λιμάνια θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη σταθερή εργασία με κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις».

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αυτό που ζητούν αυτή τη στιγμή είναι η έγκριση κανονιστική πράξης από το διοικητικό συμβούλιο των οργανισμών λιμένων με κοινή υπουργική απόφαση ή με απευθείας νόμο, στην οποία θα προσδιορίζεται ότι η σχέση μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη να μη λύνεται παρά μόνο κάτω από συγκεκριμένους λόγους (πειθαρχικά παραπτώματα) και με αποφάσεις συλλογικών οργάνων.

Συμπλήρωσε ότι σε αυτή την κανονιστική πράξη θα πρέπει να καθορίζονται οι υποχρεώσεις που έχει ο εργαζόμενος έναντι της επιχείρησης αλλά και της επιχείρησης έναντι του εργαζόμενου με τη δομή και τη λειτουργία του οργανισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024