Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θ. Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη

Θ. Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη

Υπέρ μιας φαρμακευτικής πολιτικής η οποία θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως αναπτυξιακή βιομηχανική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, τάχθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά την παρουσία του στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ.

Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ:
Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία είναι ο δυναμικός, αναπτυξιακός κλάδος
για την επόμενη μέρα της Ελληνικής Οικονομίας

Υπέρ μιας φαρμακευτικής πολιτικής η οποία θα λειτουργεί ταυτόχρονα ως αναπτυξιακή βιομηχανική πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, τάχθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά την παρουσία του στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ με θέμα «Η Ελλάδα πέρα από την κρίση: Ισχυρή βιομηχανία για καινοτομία, ανάπτυξη και δουλειές» (23-24 Μαΐου).

Στην εισήγησή του, ο κ. Τρύφων τόνισε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στο πέρασμα της χώρας στην ανάπτυξη και στην έξοδό της από την κρίση, καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στις προοπτικές και στις βασικές στρατηγικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΕΦ επεσήμανε τους ακόλουθους τέσσερις βασικούς άξονες:
1. Τις επενδύσεις σε Έρευνα και Καινοτομία, αλλά και σε συστήματα διασφάλισης ποιότητας.
2. Την εξωστρέφεια για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών εταιρειών στις διεθνείς αγορές, την γεωγραφική επέκταση και το άνοιγμα νέων αγορών με την αξιοποίηση των υφιστάμενων παραγωγικών δυνατοτήτων.
3. Την εξειδίκευση για την παραγωγή δραστικών ουσιών, τον επανασχεδιασμό υφιστάμενων θεραπειών, τη διερεύνηση νέων ενδείξεων, την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και πολύπλοκων γενοσήμων.
4. Τις ευνεργασίες μεταξύ των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, αλλά και με φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού, με στόχο το 25% του όγκου των φαρμάκων ξένων εταιρειών που κυκλοφορούν στην Ελλάδα να παράγονται εγχωρίως από ελληνικά εργοστάσια, καθώς και με ερευνητικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο κ. Τρύφων τόνισε ότι η υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας απαιτεί τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προϋποθέσεων που αφορούν στα εξής:

  • Την επαρκή χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας.
  • Την ύπαρξη ενός σταθερού, ρεαλιστικού πλαισίου φαρμακευτικής πολιτικής.
  • Την ύπαρξη φορολογικών και κεφαλαιακών κινήτρων, καθώς και τη διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοοικονομικά εργαλεία.
  • Την ενίσχυση των κινήτρων απασχόλησης του νέου επιστημονικού δυναμικού.

«Αν αυτές οι προϋποθέσεις καταστούν μέρος μιας ολοκληρωμένης φαρμακευτικής πολιτικής με εθνικό πρόσημο, θα γίνουν η αφετηρία για έναν θετικό κύκλο παραγωγής-εξωστρέφειας-ανάπτυξης με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία κεντρικό μοχλό και κινητήριο δύναμη. Είναι σαφές, πως μια τέτοια εξέλιξη θα ωφελούσε ιδιαίτερα τόσο τους ασθενείς και το Σύστημα Υγείας, όσο και την κοινωνία και την εθνική οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΦ.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024