Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σώζονται οι δημόσιοι υπαλλήλοι με πλαστά πτυχία

Σώζονται οι δημόσιοι υπαλλήλοι με πλαστά πτυχία

Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει σύντομα το υπουργείο Παιδείας, ώστε να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών.

Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει σύντομα το υπουργείο Παιδείας, ώστε να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους που κατέχουν πλαστούς τίτλους σπουδών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου Γιαννάκου (ν.3577/2007 (Α΄ 130)), ώστε να καλύπτεται κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, υλοποιώντας έτσι σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προς το υπουργείο Παιδείας, πρόταση που εκκρεμεί από το 2015.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 3577/2007 (Α’ 130), τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων. Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν.

«Οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία ‘πιστοποίησης προσόντων’, είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σχετική καταγγελία είχε κάνει η ΟΙΕΛΕ στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος με τη σειρά του διαβίβασε τα στοιχεία στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος, προτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, ούτως ώστε να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

Σύντομα, λοιπόν, όπως αναφέρει το υπουργείο θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου (θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004 – 2008). Ύστερα από την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, ο υπουργός Παιδείας θα εκδώσει σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη συμμόρφωση προς τα προβλεπόμενα από το ν. 3577/2007.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024