Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλώβητη η Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό των 5,5 βαθμών

Αλώβητη η Κρήτη από τον ισχυρό σεισμό των 5,5 βαθμών

Παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης ο πρωινός ισχυρός σεισμός των 5,5 βαθμών, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα ή ζημιές στο νησί. Την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, που παρακολουθούν πάντως το φαινόμενο.

Παρά την ανησυχία που προκάλεσε στους κατοίκους της Κρήτης ο ισχυρός σεισμός των 5,5 βαθμών, δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι.

Αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν απ τα σπίτια τους λόγω και της διάρκειας του, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες αλλά το νησί βγήκε αλώβητο.

Μόνο κάποιες ρωγμές εμφανίστηκαν στο κτίριο του σχολείου της πρώην Ακαδημίας Ηρακλείου, όπου στεγάζονται δύο Δημοτικά Σχολεία. Ωστόσο, ακόμα και αυτές δεν είναι σίγουρο αν προκλήθηκαν από το σεισμό ή ήταν παλαιές.

Το κτίριο επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αύριο συνεργεία του δήμου θα μεταβούν σ αυτό για να τις αποκαταστήσουν.

Το παιδιά του σχολικού συγκροτήματος βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες του κτιρίου ως τη λήξη του σχολικού ωραρίου ακολουθώντας την πρακτική σε περιπτώσεις σεισμού κάτι που έγινε και σε άλλα σχολεία .

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς εκτιμούν ότι τέτοιοι σεισμοί απομακρύνουν τον κίνδυνο για μεγαλύτερες σεισμικές δονήσεις.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι μετά τη δόνηση των 5,5 βαθμών αργότερα (11:46) σημειώθηκε μια ακόμη δόνηση -μετασεισμός- από το ίδιο εστιακό σημείο μεγέθους 3,7 βαθμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024