Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιτήσεις στον δήμο Κοζάνης για υιοθεσία των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον πεντάχρονο

Αιτήσεις στον δήμο Κοζάνης για υιοθεσία των ροτβάιλερ που σκότωσαν τον πεντάχρονο

Αίτηση για να υιοθετήσει κάποια από τα ροτβάιλερ που ανήμερα του Πάσχα σκότωσαν τον πεντάχρονο Στάθη στην Κοζάνη υπέβαλε στο δημαρχείο της πόλης η σύζυγος του 72χρονου συνταξιούχου που είχε στην κατοχή του τα οκτώ σκυλιά. Ανάλογες αιτήσεις έχουν καταθέσει και τουλάχιστον άλλοι 10 πολίτες, που ενδιαφέρονται ακόμα και για τα δύο σκυλιά που τραυμάτισαν θανάσιμα τον μικρό.

Αίτηση για να υιοθετήσει κάποια από τα ροτβάιλερ που ανήμερα του Πάσχα σκότωσαν τον πεντάχρονο Στάθη στην Κοζάνη υπέβαλε στο δημαρχείο της πόλης η σύζυγος του 72χρονου συνταξιούχου που είχε στην κατοχή του τα οκτώ σκυλιά.

Εκτός από το φιλοζωικό σωματείο Κοζάνης «Αγγίζωο» που έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να αναλάβει την εκπαίδευση και φροντίδα των εν λόγω ροτβάιλερ, κατατέθηκαν άλλες 10-15 αιτήσεις πολιτών που ζητούν επίσης να υιοθετήσουν κάποια από τα ζώα που βρίσκονται στο καταφύγιο του δήμου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον Δήμο Κοζάνης για την υιοθεσία των ροτβάιλερ έληξε το απόγευμα της Τρίτης.

Αιτήσεις έχουν υποβληθεί και για τα δύο σκυλιά που τραυμάτισαν θανάσιμα τον μικρό.

Στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης στον δήμο Κοζάνης θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες της τοπικής κτηνιατρικής υπηρεσίας και θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στην υιοθεσία των ζώων, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι πολίτες και οι ζωοφιλικές οργανώσεις που ίσως αναλάβουν τη διαχείριση των ζώων αυτών.

Η διασφάλιση τόσο της προστασίας των ζώων, όσο και της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών από ζώα που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα ορίζεται από διατάξεις της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα οκτώ ροτβάιλερ, αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό αφαιρέθηκαν οριστικά από τον κάτοχό τους, με απόφαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Η ίδια απόφαση απαγορεύει δια παντός στον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη τους να έχει δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024