Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
4 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στη λάθος σχέση

4 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στη λάθος σχέση

Ακόμα τα αγνοείς;

Κλειώ Γουναρίδη, φωτό: instagram

Όλες μας ξέρουμε πως για να πετύχει μια σχέση χρειάζεται προσπάθεια και από τις δυο μεριές, αμοιβαία κατανόηση και υποχωρήσεις καθώς και αληθινές και ουσιαστικές συζητήσεις με τον σύντροφό μας. Ωστόσο μερικές φορές νιώθεις πως όσο και αν προσπαθήσεις να μειώσεις τυχόν διαφορές και προβλήματα, αυτό δεν είναι αρκετό για να λειτουργήσει σωστά η σχέση.
Να λοιπόν 4 σημάδια που σου δείχνουν πως ο σύντροφός σου μάλλον δεν είναι ο ένας και μοναδικός για εσένα και η σχέση σας όσο και να προσπαθείς δεν πρόκειται να συνεχίσει:

1. Δεν αισθάνεσαι πια ο εαυτός σου

Ό,τι παλιότερα σου άρεσε από τον εαυτό σου, την προσωπικότητά σου και αυτά που σε κάνουν ξεχωριστή έχουν μειωθεί ή εξαφανιστεί εντελώς. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει συχνά στις σχέσεις, και μάλιστα σταδιακά χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Μερικές φορές ο σύντροφός μας προσπαθεί να μας «ελέγχει» και να μας ασκεί κριτική ονομάζοντας αυτή τη στάση αγάπη και ενδιαφέρον. Μάλιστα με τον καιρό, μια τέτοια συμπεριφορά μας κάνει να χάσουμε σημαντικά κομμάτια του εαυτού μας, με αποτέλεσμα μια μέρα απλά να μην αναγνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως είναι 100% λάθος του συντρόφου σου. Συχνά, εμείς οι ίδιες το προκαλούμε αυτό μέσα από την λανθασμένη εντύπωση που έχουμε για την αγάπη ως «αυτοθυσία», και όχι ως αμοιβαία υποχώρηση και από τις δύο πλευρές.

2. Συνεχώς προσπαθείς να αποδείξεις την αξία σου

Το να προσπαθείς να αναζητάς και να αποδείξεις την αξία σου στον εξωτερικό κόσμο, είναι κάτι που δυστυχώς κάνουμε σχεδόν όλες και είναι ένα κακό από μόνο του. Το να προσπαθείς όμως να αποδείξεις την αξία σου μέσα στη σχέση σου είναι σημάδι πως κάτι πάει λάθος. Πώς όμως θα καταλάβεις αν προσπαθείς να αποδείξεις την αξία σου; Αρχικά, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να αναζητάς την έγκριση και την επικύρωση, κάτι που όλες λίγο ή πολύ κάνουμε, και στο να αναζητάς τo τι αξίζεις σαν άνθρωπος και προσωπικότητα μέσα από τους γύρω σου. Μερικά σημάδια που σου δείχνουν ότι στις σχέσεις σου προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις το τι αξίζεις, είναι τα εξής: η μη υποστήριξη των ονείρων σου από τον σύντροφό σου, σπάνια μιλάς για τον εαυτό σου, ο σύντροφός σου δεν σε ακούει με προσοχή όταν μιλάς, νιώθεις αόρατη. Φυσικά δεν είναι δουλειά του συντρόφου σου να σε κάνει να αισθάνεσαι «αρκετή», αλλά είναι υποχρέωσή του να δημιουργήσει ένα ασφαλές μέρος στο οποίο θα μπορείς να αναπτύσσεσαι και να εξελίσσεις τον εαυτό σου. Η σχέση σου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σε κάνει να νιώθεις αόρατη


3. Νιώθεις ότι είσαι ένας απλός παρατηρητής της σχέσης σου.
Βγαίνετε μαζί, πηγαίνετε σινεμά και για φαγητό, πάντα θυμάσαι τις σημαντικές για εσάς ημερομηνίες , θα αγοράσεις πάντα ένα ωραίο δώρο για τον σύντροφό σου αλλά παρ’ όλα αυτά αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει. Η σχέση κρατιέται από την επανάληψη της ρουτίνας και όχι από το πάθος. Αν μάλιστα αισθάνεσαι ότι για αυτό φταίει ο σύντροφός σου, τότε θα πρέπει να σταματήσεις τα σχέδια γάμου, γιατί δεν είναι γραφτό να είστε μαζί.

4. Έχεις «χωρίσει» με τον εαυτό σου.
Σε κάποιο σημείο σταμάτησες την σχέση που είχες με τον εαυτό σου. Πίστεψες πως αν άλλαζες τον εαυτό σου θα μπορούσες να κάνεις την σχέση σου να λειτουργήσει καλύτερα. Το αποτέλεσμα όμως είναι πως εσύ και οι ανάγκες σου , δεν είστε πια στο τοπίο. Θέλεις κάποιο άλλο σημάδι για να καταλάβεις ότι αυτή η σχέση σου κάνει κακό και δεν πρόκειται να λειτουργήσει;

woman.in.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024