Ρωσικά ελικόπτερα κατέστρεψε το Ισλαμικό Κράτος χτυπώντας βάση στη Συρία
Ανάλυση και δορυφορικές λήψεις του Stratfor επιβεβαιώνουν μεγάλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση που χρησιμοποιούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις στην κεντρική Συρία. Τέσσερα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα και 20 φορτηγά καταστράφηκαν σε σειρά εκρήξεων εντός της βάσης T4 την περασμένη εβδομάδα, στην σοβαρότερη μέχρι στιγμής απώλεια για τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εμπλοκή τους στη Συρία.
Ανάλυση και δορυφορικές λήψεις του ινστιτούτου Stratfor επιβεβαιώνουν μεγάλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση που χρησιμοποιούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις στην κεντρική Συρία.
Τέσσερα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα και 20 φορτηγά καταστράφηκαν σε σειρά εκρήξεων εντός της βάσης T4 την περασμένη εβδομάδα, όπως προκύπτει από τις δορυφορικές φωτογραφίες από τη βάση, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την Παλμύρα.
Δικτυακός τόπος προσκείμενος στο Κρεμλίνο μετέδωσε ότι τα ελικόπτερα χρησιμοποιούνταν τόσο από τη συριακή, όσο και από τη ρωσική αεροπορία. Επισήμως η Ρωσία δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο για το περιστατικό.
Το αίτιο των εκρήξεων δεν έχει επιβεβαιωθεί όμως ανεξαρτήτως αυτού πρόκειται για την πιο σοβαρή απώλεια μέχρι στιγμής για τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εμπλοκή τους στη Συρία, επισημαίνει το BBC.
Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ο στρατιωτικός αναλυτής του Stratfor Σιμ Τακ επισήμανε ότι «αυτό που μας λένε οι εικόνες είναι πρώτα απ’ όλα ότι δεν επρόκειτο για τυχαία έκρηξη, όπως ανέφεραν οι αρχικές φήμες».
«Δείχνουν [οι εικόνες] καθαρά ότι υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σημεία εκρήξεων σε όλο το αεροδρόμιο, και οι Ρώσοι δέχθηκαν ένα αρκετά άσχημο χτύπημα» επισήμανε ο ίδιος.
«Ένα ολόκληρο σμήνος επιθετικών ελικοπτέρων αφανίστηκε, τέσσερα ελικόπτερα συνολικά, ενώ υπέστησαν ζημιές και κάποια συριακά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο, και κυρίως μία υλικοτεχνική αποθήκη που πιθανώς χρησιμοποιούνταν για τον εφοδιασμό αυτών των ελικοπτέρων» ανέφερε ο αναλυτής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραϊβική: «Πολύ ανήσυχη» η κυβέρνηση της Ουρουγουάης για την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή
- Ο Τραμπ θέλει να εξασφαλιστεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα αλλάξει ιδιοκτήτη
- Βενεζουέλα: «Θρασεία κλοπή και ενέργεια διεθνούς πειρατείας» το ρεσάλτο των ΗΠΑ
- Ρωσία: Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δεκάδες drones που κατευθύνονταν στη Μόσχα
- Βολιβία: Η νέα δεξιά κυβέρνηση συνέλαβε τον τέως αριστερό πρόεδρο Αρσε για διαφθορά
- Λίβανος: Νέα πυρά του Ισραήλ εναντίον περιπόλου κυανοκράνων του ΟΗΕ