
Πυρά κατά της εισαγγελέως Τσατάνη στην Επιτροπή Θεσμών
Μία ακόμα ακρόαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής την Τετάρτη, με αφορμή την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και τις καταγγελίες της για παρεμβάσεις στο έργο της, σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Μία ακόμα ακρόαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής την Τετάρτη, με αφορμή την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και τις καταγγελίες της για παρεμβάσεις στο έργο της, σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, στην τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση της Επιτροπής, απέρριψε για άλλη μια ακόμα φορά τους ισχυρισμούς περί παρέμβασης του σε θέματα δικαιοσύνης, και επανέλαβε ότι η συνάντηση με την κ. Τσατάνη έγινε με δική της πρωτοβουλία χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της.
«Ανοίκεια και επιθετική» χαρακτήρισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου, την άρνηση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνης τόσο στο να παρουσιαστεί και να καταθέσει στην Επιτροπή όσο και να αποστείλει στα μέλη της τη δικογραφία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.
«Η κ. Τσατάνη ενεργεί ως εισαγγελέας Εφετών και εξέδωσε εισαγγελική διάταξη που απορρίπτει το αίτημα της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών. Αν η επιτροπή μας θέλει να αντιδράσει, μπορεί να ακολουθήσει την δικονομική οδό που θα καταλήξει σε έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών. Άρα δεν υπάρχει Τσατάνη εδώ αλλά Εισαγγελία Εφετών», υποστήριξε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις 2 Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση

