Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΠΑΣΟΚ: Παταγώδης η αποτυχία του διαλόγου για την Παιδεία

Η αποτυχία του διαλόγου για την Παιδεία ήταν παταγώδης, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. «Τα θεσμικά όργανα διαλόγου για την εκπαίδευση ΕΣΥΠ και ο θεσμικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας το ΙΕΠ, έχουν μείνει επιμελώς έξω από κάθε διαδικασία διαλόγου και έχουν υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση» καταγγέλλει.

Η αποτυχία του διαλόγου για την Παιδεία ήταν παταγώδης, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ. «Τα θεσμικά όργανα διαλόγου για την εκπαίδευση ΕΣΥΠ και ο θεσμικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας το ΙΕΠ, έχουν μείνει επιμελώς έξω από κάθε διαδικασία διαλόγου και έχουν υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση» καταγγέλλει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε με ένα προεκλογικό πρόγραμμα για την παιδεία, το οποίο απορρίφθηκε, προφανώς ως πρόγραμμα ψευδαισθήσεων, όπως κάθε άλλη προεκλογική του πρόταση.

» Τα θεσμικά όργανα διαλόγου για την εκπαίδευση ΕΣΥΠ και ο θεσμικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας το ΙΕΠ, έχουν μείνει επιμελώς έξω από κάθε διαδικασία διαλόγου και έχουν υποβαθμιστεί από την κυβέρνηση.

» Ο πρόεδρος της επιτροπής ‘σοφών’ κ. Λιάκος ανακοίνωσε εννέα γενικά σημεία φιλοσοφικών προτεραιοτήτων για την Παιδεία.

» Ο κ. Φίλης ενώ προσποιείται ότι διεξάγει διάλογο την ίδια στιγμή φέρνει καταστροφικά νομοθετήματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με μόνο ιδεοληπτικό του σκοπό να καταστρέψει ό,τι καλό έχτισαν ‘οι προηγούμενοι’.

» Ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ιδέες σε αντίθετη κατεύθυνση με όλα τα παραπάνω. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί αμαχητί για περικοπές στην παιδεία μέσω του Μνημονίου που επέλεξε, μετά την αποτυχία διαπραγμάτευσης.

» Ο βουλευτής κ. Γαβρόγλου φέρνει πόρισμα διαλόγου που πάσχει από σαφείς εσωτερικές αντιφάσεις και που ούτε το ίδιο έχει σαφείς προτάσεις παρά μόνο ευχολόγια.

» Αλήθεια πώς εξηγεί ότι ενώ στο πόρισμά του περιγράφει ότι οι μαθητές πρέπει να διδάσκονται όλα τα μαθήματα του αναμορφωμένου προγράμματος (τέχνες, φυσική αγωγή, περιβαλλοντική εκπαίδευση, δημιουργικές δράσεις και μαθήματα) την ίδια στιγμή είναι η κυβέρνησή του, που καταργεί αυτά ακριβώς στα ολοήμερα σχολεία;

» Και όλα αυτά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία πρέπει να συζητά και να ψηφίζει Νομοσχέδια, αλλά τελικά μετατρέπεται σε εργαστήριο προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην μετά ψευδαισθήσεων εποχή.

» Εκτός και αν προετοιμάζει το πρόγραμμα του επόμενου υπουργού Παιδείας, ο οποίος,σύμφωνα με το κείμενο, αξιώνει να παραμείνει έως το 2022.

» Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε αν ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήσει με όσα πολεμούσε, απέρριπτε, αποδομούσε και εξύβριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχετε να πείτε τίποτα περισσότερο από μια μεγάλη συγγνώμη.

»Όχι στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά στα παιδιά της Ελλάδας, που τους κάνατε τη ζωή και την εκπαίδευση δύσκολη την περίοδο της επαναστατικότητάς σας και διδάξατε ‘ανυπακοή’, που μετατρέπεται σήμερα δυστυχώς σε πλήρη υποταγή και σε πολιτική αδιεξόδου. Γιατί ενώ η κοινωνία θα περίμενε νέες ιδέες και μια άλλη προοδευτική πολιτική, εσείς δεν έχετε τίποτα καινούργιο να καταθέσετε παρά μόνο καταστρέφετε.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024