Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή στο Πακιστάν για την αμερικανική επιδρομή με στόχο τον ηγέτη των Ταλιμπάν

Οργή στο Πακιστάν για την αμερικανική επιδρομή με στόχο τον ηγέτη των Ταλιμπάν

Το Πακιστάν κατήγγειλε την Κυριακή την αμερικανική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην οποία πιθανόν σκοτώθηκε ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι συνιστά «παραβίαση» της κυριαρχίας του και δήλωσε ότι μόνο μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρξει ειρήνη στο Αφγανιστάν. Το Ισλαμαμπάντ καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ δεν ενημέρωσαν για την επιδρομή παρά μόνο μετά από αυτήν.

Το Πακιστάν κατήγγειλε την Κυριακή την αμερικανική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην οποία πιθανόν σκοτώθηκε ο αρχηγός των Αφγανών Ταλιμπάν, τονίζοντας ότι συνιστά «παραβίαση» της κυριαρχίας του και δήλωσε ότι μόνο μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρξει ειρήνη στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, ένα από τα θύματα της επιδρομής είναι ένας οδηγός ταξί της περιοχής που ονομάζεται Μοχάμαντ Αζάμ, ενώ η ταυτότητα του άλλου θύματος «ελέγχεται».

Η επιχείρηση με στόχο τον μουλά Αχτάρ Μανσούρ, που διεξήχθη κοντά στα αφγανικά σύνορα, αποτελεί «παραβίαση της κυριαρχίας (του Πακιστάν)», υπογραμμίζει το υπουργείο.

«Ο πρωθυπουργός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενημερώθηκαν (από τις ΗΠΑ), μετά την πραγματοποίηση της επιδρομής μη επανδρωμένου αεροσκάφους» καταγγέλλει το Πακιστάν.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης που οργανώθηκε την Τετάρτη για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Αφγανιστάν, εκπρόσωποι του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, αλλά και των ΗΠΑ και της Κίνας συμφώνησαν ότι «μια συμφωνία μέσω διαπραγμάτευσης είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για να υπάρξει ειρήνη στο Αφγανιστάν».

Τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως ένα διαβατήριο πακιστανού πολίτη με το όνομα Ουαλί Μοχάμαντ βρέθηκε στο σημείο όπου έγινε η επιδρομή.

Ο κάτοχος του διαβατηρίου πιστεύεται ότι είχε επιστρέψει στο Πακιστάν από το Ιράν στις 21 Μαΐου, την ημέρα της επιδρομής του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ένα από τα απανθρακωμένα πτώματα αναγνωρίστηκε, ήταν οδηγός ταξί της περιοχής αλλά το δεύτερο πτώμα έχει τόσο άσχημα καεί που δεν έχει καταστεί δυνατή η αναγνώρισή του.

Φωτογραφίες του διαβατηρίου του Μοχάμαντ που είδε δημοσιογράφος του Reuters δείχνουν ομοιότητα με μερικές παλιές φωτογραφίες του Μανσούρ, αν και το υπουργείο δεν σχολίασε την πιθανότητα ο Μανσούρ να ταξίδευε με άλλο όνομα.

«Το διαβατήριο (του Μοχάμαντ) έχει έγκυρη ιρανική βίζα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Sputnik

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024