Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Δημοσκόπηση δείχνει δεύτερους το Podemos με την Ενωμένη Αριστερά

Ισπανία: Δημοσκόπηση δείχνει δεύτερους το Podemos με την Ενωμένη Αριστερά

Η συνεργασία του ισπανικού Podemos με την Ενωμένη Αριστερά εμφανίζεται να εκτοπίζει τους Σοσιαλιστές του PSOE από τη δεύτερη θέση, με το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι να παραμένει πρώτο -όλοι μακριά από την αυτοδυναμία στις νέες εκλογές της 26ης Ιουνίου. Ωστόσο, ο εκλογικός νόμος μπορεί να καταλήξει στο παράδοξο να κατανεμηθούν τελικά περισσότερες έδρες στο PSOE από ό,τι στην αριστερή συνεργασία, ενώ θεωρείται αρκετά πιθανό πως σε κάθε περίπτωση η χαμηλή προσέλευση θα ευνοήσει τον Ραχόι.

Η συνεργασία του ισπανικού Podemos με την Ενωμένη Αριστερά (IU) εμφανίζεται να εκτοπίζει τους Σοσιαλιστές του PSOE από τη δεύτερη θέση, με το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι να παραμένει πρώτο -όλοι μακριά από την αυτοδυναμία στις νέες εκλογές της 26ης Ιουνίου.

Ωστόσο, ο εκλογικός νόμος μπορεί να καταλήξει στο παράδοξο να κατανεμηθούν τελικά περισσότερες έδρες στο PSOE από ό,τι στην αριστερή συνεργασία, ενώ θεωρείται αρκετά πιθανό πως σε κάθε περίπτωση η χαμηλή προσέλευση θα ευνοήσει τον Ραχόι.

Δημοσκόπηση της Metroscopia για λογαριασμό της El Pais που δημοσιεύεται την Κυριακή, εμφανίζει ότι το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι να προηγείται με 29,9% και ακολουθεί με 23 ,2% η συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» των Ποδέμος με την Ενωμένη Αριστερά. Το Σοσιαλιστικό κόμμα υποχωρεί στην τρίτη θέση με 20,2% και στην τέταρτη θέση ακολουθούν οι Πολίτες με 15,5%.

«Με την στρατηγική στροφή της τελευταίας στιγμής που οδήγησε στον συνασπισμό με την Ενωμένη Αριστερά, οι Ποδέμος καταφέρνουν να αλλάξουν το σκηνικό» σημειώνει η ισπανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι «η άθροιση των δυνάμεων του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του Αλμπέρτο Γκαρθόν φαίνεται να αποδίδει ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου».

Η ισπανική εφημερίδα τονίζει πάντως ότι ακόμη και αν το ισπανικό Σοσιαλιστικό κόμμα έρθει τρίτο, δεν αποκλείεται λόγω του εκλογικού νόμου να αποσπάσει περισσότερες έδρες από την συμμαχία Ποδέμος-Ενωμένης Αριστεράς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες θα κυμανθεί γύρω στο 68%-ποσοστό κατά 5 μονάδες μικρότερο από τις προηγούμενες εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου.

«Η χαμηλή συμμετοχή, όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ευνοεί το Λαϊκό Κόμμα το οποίο διαθέτει μια σταθερή βάση ψηφοφόρων που είναι πιο πιστοί στο κόμμα τους από τους ψηφοφόρους των άλλων δυνάμεων» εκτιμά η El Pais.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024