Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: 99 χρόνια εκχώρησης της περιουσίας θα κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή

Θεοδωράκης: 99 χρόνια εκχώρησης της περιουσίας θα κάνουν την Ελλάδα Αργεντινή

«Οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισ. στον λαό» τόνισε ο Στ.Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση. Επικεντρώνοντας στο Υπερταμείο τόνισε ότι η εκχώρηση της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές για 99 χρόνια «θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα». Αυστηρή κριτική άσκησε και για τους νέους φόρους και μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά «Έλεος, μην διαπραγματεύεστε άλλο».

«Οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

«Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι δείγμα του ακραίου αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος μπορεί να συναινέσει σε αυτές τις πολιτικές; Κανείς, εκτός από το δίδυμο αδελφάκι σας στον αμοραλισμό, τους ΑΝΕΛ, που έγιναν επίσης επαγγελματίες της εξουσίας, των θεωριών συνωμοσίας και του λαϊκισμού».

Επικεντρώνοντας στο Υπερταμείο τόνισε ότι η εκχώρηση της διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας στους πιστωτές για 99 χρόνια «θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα».

Αυστηρή κριτική άσκησε και για τους νέους φόρους και μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από κάθε, ‘σκληρή’ διαπραγμάτευση που κάνετε, ανεβάζετε του φόρους. Έλεος, μην διαπραγματεύεστε άλλο».

Σε άλλο σημείο τόνισε δε ότι στα κρίσιμα ερωτήματα του σήμερα είναι «Τι είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Που το πάει; Πόσες τούμπες μπορεί να κάνει; Και σε ποια θέματα;».

«Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο. Οι καθυστερήσεις σας, μας έφεραν εδώ» τόνισε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται νέο κοινωνικό συμβόλαιο. «Χρειαζόμαστε μια δύναμη αλλαγής μια απόφαση αλλαγής που θα συγκινεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Μεταρρυθμίσεις και συναινέσεις είναι οι δύο προϋποθέσεις του δικού μας New Deal. Συγκεκριμένοι στόχοι και μια αποφασισμένη ηγεσία».

«86 δισ. το κόστος της λεβέντικης διαπραγμάτευσης»

«Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων: εσείς ξεπουλάτε, οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται και ο λαός κοιτά αποσβολωμένος. Και είστε έτοιμοι -το βλέπω- μετά την ανακάλυψη της γοητείας της Μέρκελ να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κ. Σόιμπλε Συνέχεια ο Τσίπρας στήνει παγίδες στους κακούς και συνεχώς πέφτει ο ίδιος μέσα» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος του Ποταμιού.

Αναφερθείς στους μήνες που προηγήθηκαν με το κλείσιμο των τραπεζών και τη μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, που τώρα αναγκάζει την κυβέρνηση να τα ξεπουλήσει όλα, εξελίξεις για τις οποίες -όπως είπε- το Ποτάμι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε:

«Πότε θα το μάθετε; Ο χρόνος είναι το πραγματικό χρήμα στην πολιτική. Και οι καθυστερήσεις σας, οι παλινωδίες σας σε συνδυασμό με την ανικανότητά σας στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό. 86 δισ κόστισε η λεβέντικη διαπραγμάτευση. 45 δισ. σηκώθηκαν από τις τράπεζες από τότε που αναλάβατε την κυβέρνηση.

«Το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016. Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής».

«Με το Υπερταμείο η Ελλάδα θα γίνει Αργεντινή»

Αφήνοντας αιχμές ότι οι διατάξεις που ήρθαν για το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας απέχει πολύ από ό,τι συμφωνήθηκε τον Αύγουστο του 2015 με τη συμφωνία που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε «..σήμερα θα ψηφίσετε με …χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα. Πρέπει να έχουμε την τόλμη να αποφασίζουμε εμείς τι δίνουμε και δεν δίνουμε. Δεν μπορούμε ας πούμε να πουλάμε τα δίκτυα της ενέργειας. Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος.»

» Για να δανειστώ το λεξιλόγιό σας, είμαστε μπροστά στη δημιουργία μιας νέας αποικιοκρατίας. Για 99 χρόνια είχαν νοικιάσει οι Βρετανοί το 1898 από την αδύναμη τότε Κίνα το μισό Χονγκ-Κονγκ. Το Ποτάμι θεωρεί ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η μεταφορά όμως του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε μια εταιρεία που ουσιαστικά διοικείται από τους δανειστές δεν εγγυάται το δημόσιο συμφέρον».

Τόνισε δε με έμφαση ότι εάν είχε τολμήσει κάποια άλλη κυβέρνηση παρόμοια ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ θα την «είχε ρίξει στην πυρά για προδοσία».

«Τι είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Που το πάει; Πόσες τούμπες μπορεί να κάνει; Και σε ποια θέματα; Αυτά, είναι, δυστυχώς μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα σήμερα» τόνισε.

«Η γνωστή συνταγή φόροι και περισσότεροι φόροι»

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσθέτει συνεχώς φόρους, πιστεύει στο μεγάλο κράτος και αποστρέφεται τον ανταγωνισμό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει αληθινά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, πιστεύει στο κόμμα και στις συντεχνίες. Χρησιμοποιεί τη δημοκρατία αλλά καρτ, με πρόσκαιρες και παράταιρες συμμαχίες εξοντώνει ό,τι δεν ελέγχει» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Καταγγέλλοντας δε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την παλιά γνωστή συνταγή επιβολής νέων φόρων που ακολούθησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αναφέρθηκε σε προτάσεις του Ποταμιού για αύξηση των εσόδων. «Σας είπαμε πώς με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπορούν να εξοικονομηθούν 3 δισ.
Αλλά εσείς είστε ανίκανοι να προωθήσετε ακόμη και την διασύνδεση των οικονομικών υπηρεσιών και την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης».

Απευθυνόμενος δε στην κυβέρνηση και αμφισβητώντας την πολιτική της και τις εξαγγελίες της ο κ. Θεοδωράκης ρώτησε «Πού είναι τα έσοδα από την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, καυσίμων και αλκοόλ; Πού είναι τα έσοδά από τις παντοειδείς λίστες των μεγάλων φοροφυγάδων;»

Ειδική αναφορά έκανε δε στο φόρο στην μπύρα, μετά τον αντίστοιχο στο κρασί, τονίζοντας ότι οι φόροι αυτοί πλήττουν την ελληνική παραγωγή. «Γιατί λοιπόν στην μπύρα; Και όχι στα σκληρά εισαγόμενα ποτά;» αναρωτήθηκε.

«Ένα μηνιάτικο χάνουν οι Ελληνες με τα νέα μέτρα» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, κάνοντας αναφορά και στις αλλαγές του ΕΝΦΙΑ.

Τόνισε μάλιστα ότι όπως επιβεβαίωσε και αντιπρόεδρος της Κομισιόν η αύξηση των φόρων αντί για περιστολή των δαπανών ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.

«’Ο εφιάλτης στον δρόμο με τους φόρους’ γυρίζεται με το δικό σας σενάριο» είπε ο κ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας και τις αρνητικές επιπτώσεις της φορολογικής πολιτικής στην προσέλκυση επενδύσεων.

Προειδοποίησε δε ότι με την νέα αύξηση των φόρων και το νέο Ασφαλιστικό «μια νέα έκρηξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής είναι προ των πυλών».

Για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε «οι τράπεζες προτού προβούν στις πωλήσεις δανείων
να δώσουν την δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες πληρούν κάποια κριτήρια να τα αγοράσουν. Η Κύπρος το έκανε, θεσμοθέτησε τη δυνατότητα του δανειολήπτη να υποβάλει πρόταση στην τράπεζα για εξαγορά του δανείου του».

«Ασφυξία, το κυρίαρχο αίσθημα»

Το αίσθημα που κυριαρχεί παντού είναι ασφυξία, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. «Έχετε παγώσει του πολίτες, έχετε ακινητοποιήσει τη ζωή».

«Ασφυξία στον φορολογούμενο που πληρώνει αλλά δεν βλέπει αποτέλεσμα, στον συνταξιούχο που εξανεμίζεται η σύνταξή του ενώ η δημόσια περίθαλψη βρίσκεται σε κώμα, στον νέο επιστήμονα, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, που βλέπει το ημερολόγιο σαν ταινία τρόμου 22- 23 – 24 – 25 … Πρόβα θανάτου κάθε τέλος του μήνα για κάθε επιχείρηση».

«Ασφυξία στην παιδεία και τον πολιτισμό… Και στα Πανεπιστήμια ολοκληρώνετε τη μεγάλη επιστροφή στο χτες. Ασφυξία στην ύπαιθρο» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης, κάνοντας αναφορά και στο προσφυγικό και στη Δικαιοσύνη.

«Ο λαϊκισμός σας, οι απάτες σας που βαφτίζετε τώρα αυταπάτες επέφεραν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της πολιτικής. ‘Όλοι οι ίδιοι είναι, όλοι ψεύτες είναι’, φωνάζει ξανά ο κόσμος. Οι πολίτες πιστεύουν ότι το Κράτος είναι μια μαύρη τρύπα. Μια χώρα χωρίς πυξίδα» τόνισε πρόεδρος του Ποταμιού.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024