Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχει σήμερα, Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της Συνόδου είχε συνομιλία με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (18:00). Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (17:00).

Στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχει σήμερα, Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και στις 18:00 θα ακολουθήσεουν επαφές με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο επρόκειτο να συζητηθούν η πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.

Παράλληλα, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι στη διμερή συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να του επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.

Πέραν του ζητήματος της συμφωνίας, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο.
Επιπλέον, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός νωρίτερα (στις 17:00) θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες της Συνόδου, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην (κλειστή) συνάντηση ηγετών υπό
τον ΓΓ του ΟΗΕ.

«‘Ενα νέο όραμα για την ανθρωπιστική δράση είναι αναγκαίο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο
κρίσεις ταυτόχρονα, διαφυλάσσοντας τις αρχές του ανθρωπισμού και της
αλληλεγγύης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024