Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανθός: Μέριμνα για δικαιότερη κατανομή βαρών και το δημόσιο συμφέρον

Ξανθός: Μέριμνα για δικαιότερη κατανομή βαρών και το δημόσιο συμφέρον

Για «απίστευτη καταστροφολογία, η οποία δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη» κατηγόρησε την αντιπολίτευση κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. «Ορισμός της δημαγωγίας είναι να καταψηφίζει με φιλολαϊκές κορώνες παράγωγα μέτρα όσων υπερψήφισες χωρίς να προτείνες ισοδύναμα» είπε ο υπουργός.

Για «απίστευτη καταστροφολογία, η οποία δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη» κατηγόρησε την αντιπολίτευση κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Πραγματικά προκαλεί να κατηγορείται η κυβέρνηση για λαϊκισμό και δημαγωγία, ενώ είναι ο ορισμός της δημαγωγίας, να καταψηφίζεις με δημαγωγικές κορώνες παράγωγα μέτρα τα οποία υπερψήφισες, χωρίς να προτείνεις ισοδύναμα μέτρα και χωρίς να λες με ποιον τρόπο θα υπάρξουν φορολογικά έσοδα για να υποστηριχθεί το κοινωνικό κράτος», ανέφερε ο κ. Ξανθός.

«Αυτό το οποίο κάνει συνολικά η κυβέρνηση με δεδομένες τις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα, είναι να υπάρξουν μέριμνες και ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες διασφαλίζουν δικαιότερη κατανομή των βαρών, το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική συνοχή» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ.Ξανθός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μέτρο της υγειονομικής κάλυψης «ρύθμιση που έχει αρχίσει να λειτουργεί και να παράγει αποτελέσματα» και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να στηρίξει τη βιωσιμότητα των φαρμακείων.

«Διασφαλίσαμε ότι μόνο ένα 10% με 12% των φαρμάκων για μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακείου, και πρόκειται για φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται η συμβουλευτική συμμετοχή του φαρμακοποιού» ανέφερε.

«Δεν επενδύουμε στην απελπισία, αλλά στην ελπίδα, όχι στην καταστροφή, αλλά στην ανάπτυξη, στο συνεχή αγώνα για να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, μαζί μας η κοινωνία και η χώρα» κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024