Βρετανός πρίγκιπας φέρεται να μεσολάβησε για την ΕΥΔΑΠ στο Καζακστάν
Ο βρετανός πρίγκιπας Άντριου φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Τύπο, να αξιοποίησε «διασυνδέσεις» του με παράγοντες στο πολιτικό και επιχειρηματικό πεδίο του Καζακστάν για μεσολαβήσει ώστε να κλείσει συμφωνία κοινοπραξίας της ΕΥΔΑΠ με ελβετική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου για ανάπτυξη δικτύου υδροδότησης και αποχέτευσης. Η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ, και το βρετανικό Παλάτι αρνείται εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου.
Ο βρετανός πρίγκιπας Άντριου φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Τύπο, να αξιοποίησε «διασυνδέσεις» του με παράγοντες στο πολιτικό και επιχειρηματικό πεδίο του Καζακστάν για μεσολαβήσει ώστε να κλείσει συμφωνία κοινοπραξίας της ΕΥΔΑΠ με ελβετική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου για ανάπτυξη δικτύου υδροδότησης και αποχέτευσης.
Το βρετανικό Παλάτι αρνείται εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου και άφησε να εννοηθεί πως «εξετάζει» τα δημοσιεύματα από νομική σκοπιά.
Η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ, ναυγώντας μετά το 2011.
Όπως υποστηρίζουν αναφορές από την ΕΥΔΑΠ που επικαλείται η βρετανική Daily Mail, το διευθυντικό στέλεχος της ελληνικής Νίκος Μπαρδής είχε πλησιάσει τον πρίγκιπα Άντριου προτείνοντάς του να αξιοποιήσει τις διασυνδέσεις του.
Η αξία της συμφωνίας, αν έκλεινε, αναφέρεται πως θα έφτανε τα 885 εκατ. λίρες και ο ίδιος ο πρίγκιπας θα έπαιρνε προμήθεια 4 εκατ. λιρών. Σύμφωνα με email, γνώση των οποίων επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, ο πρίγκιπας Άντριου, στράφηκε στον καζάκο «ολιγάρχη» Κενγκές Ρακίσεφ.
Η συμφωνία ναυάγησε όταν, στο τέλος του 2011, η αστυνομία του Καζακστάν άνοιξε πυρ σε διαδηλωτές και η ΕΥΔΑΠ θέλησε να αποφύγει να εμπλακεί σε πολιτική διαμάχη στην ασιατική χώρα.
Εκπρόσωπος του βρετανικού Στέμματος, διαψεύδοντας εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου, ανέφερε πως «οι ισχυρισμοί ότι ο Δούκας του Γιορκ λειτούργησε ως δήθεν μεσολαβητής είναι αναληθείς, συκοφαντικές και παραβαίνουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεκόπησαν δρομολόγια του Προαστιακού λόγω φωτιάς στην περιοχή της Νέας Ζωής
- Ο απόλυτος οδηγός BBQ από την Αργυρώ: Την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Τζέιμς για Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια και καλή τύχη»
- Γιατί η Νταϊάνα έσκισε σκόπιμα το φόρεμά της στο Met Gala πριν από 30 χρόνια;
- Πετρέλαιο: Βουτιά της τιμής του αργού – Κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι
- Κρίση αξιοπιστίας – «Αστήρικτες» οι μισές έρευνες κοινωνικών επιστημών
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Βλέπει» Τζόλη η Ρόμα
- Δήμος Φυλής: Πρόθεση πριμοδότησης σε γιατρούς και νοσηλευτές για την στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442