Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανός πρίγκιπας φέρεται να μεσολάβησε για την ΕΥΔΑΠ στο Καζακστάν

Βρετανός πρίγκιπας φέρεται να μεσολάβησε για την ΕΥΔΑΠ στο Καζακστάν

Ο βρετανός πρίγκιπας Άντριου φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Τύπο, να αξιοποίησε «διασυνδέσεις» του με παράγοντες στο πολιτικό και επιχειρηματικό πεδίο του Καζακστάν για μεσολαβήσει ώστε να κλείσει συμφωνία κοινοπραξίας της ΕΥΔΑΠ με ελβετική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου για ανάπτυξη δικτύου υδροδότησης και αποχέτευσης. Η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ, και το βρετανικό Παλάτι αρνείται εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου.

Ο βρετανός πρίγκιπας Άντριου φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Τύπο, να αξιοποίησε «διασυνδέσεις» του με παράγοντες στο πολιτικό και επιχειρηματικό πεδίο του Καζακστάν για μεσολαβήσει ώστε να κλείσει συμφωνία κοινοπραξίας της ΕΥΔΑΠ με ελβετική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίου για ανάπτυξη δικτύου υδροδότησης και αποχέτευσης.

Το βρετανικό Παλάτι αρνείται εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου και άφησε να εννοηθεί πως «εξετάζει» τα δημοσιεύματα από νομική σκοπιά.

Η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ, ναυγώντας μετά το 2011.

Όπως υποστηρίζουν αναφορές από την ΕΥΔΑΠ που επικαλείται η βρετανική Daily Mail, το διευθυντικό στέλεχος της ελληνικής Νίκος Μπαρδής είχε πλησιάσει τον πρίγκιπα Άντριου προτείνοντάς του να αξιοποιήσει τις διασυνδέσεις του.

Η αξία της συμφωνίας, αν έκλεινε, αναφέρεται πως θα έφτανε τα 885 εκατ. λίρες και ο ίδιος ο πρίγκιπας θα έπαιρνε προμήθεια 4 εκατ. λιρών. Σύμφωνα με email, γνώση των οποίων επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, ο πρίγκιπας Άντριου, στράφηκε στον καζάκο «ολιγάρχη» Κενγκές Ρακίσεφ.

Η συμφωνία ναυάγησε όταν, στο τέλος του 2011, η αστυνομία του Καζακστάν άνοιξε πυρ σε διαδηλωτές και η ΕΥΔΑΠ θέλησε να αποφύγει να εμπλακεί σε πολιτική διαμάχη στην ασιατική χώρα.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Στέμματος, διαψεύδοντας εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου, ανέφερε πως «οι ισχυρισμοί ότι ο Δούκας του Γιορκ λειτούργησε ως δήθεν μεσολαβητής είναι αναληθείς, συκοφαντικές και παραβαίνουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024