Η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την θέση της ως τρίτης χώρας σε περίπτωση Brexit, δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην Le Monde.

Ο κ. Γιούνκερ είναι «πεπεισμένος» ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε περίπτωση Brexit, λέει: « Είμαι σίγουρος ότι «οι αποστάτες» δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές τις αγκάλες. Εάν οι Βρετανοί πουν όχι (στην Ευρώπη), πράγμα που δεν ελπίζω, η κοινοτική ζωή δεν θα συνεχισθεί όπως πριν. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποδεχθεί να αντιμετωπισθεί ως ένα τρίτο κράτος χωρίς να του κάνουμε χάρες […] δεν είναι απειλή, όμως οι σχέσεις μας δεν θα είναι ίδιες με τις σημερινές», προειδοποιεί.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες «δεν έχουν Σχέδιο Β» για τη σταθεροποίηση της λίρας στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Μοσκοβισί, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη συνάντηση επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει μέλος της ΕΕ.

«Δεν έχουμε σχέδιο Β για το Brexit», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Το μόνο μας σχέδιο είναι η Βρετανία να παραμείνει στην Ενωμένη Ευρώπη» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ