Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαϊμού» λογιστές, εφοριακοί ή τραπεζικοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλία

«Μαϊμού» λογιστές, εφοριακοί ή τραπεζικοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους στη Θεσσαλία

Τους λογιστές, εφοριακούς ή τραπεζικούς υπαλλήλους υποδύονταν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης και εξαπατούσαν ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χρήματα και τιμαλφή για τη δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων. Από 12 άτομα απέσπασαν συνολικά 19.445 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Τους λογιστές, εφοριακούς ή τραπεζικούς υπαλλήλους υποδύονταν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης και εξαπατούσαν ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χρήματα και τιμαλφή για τη δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων.

Από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης στον Βόλο, την ώρα που επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, τρία άτομα, και συγκεκριμένα ένας 23χρονος Έλληνας και δύο Ρουμάνες, ηλικίας 32 και 36 ετών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο Έλληνες, 47 και 31 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν με δύο αυτοκίνητα σε διάφορες πόλεις της χώρας και εντόπιζαν ηλικιωμένους, κυρίως πεζούς.

Ένας από τους δράστες, προφασιζόμενος τον λογιστή, εφοριακό ή τραπεζικό υπάλληλο, μετέφερε με το ένα αυτοκίνητο τους ηλικιωμένους στο σπίτι τους. Εκεί τους έπειθε και του παρέδιδαν χρήματα ή τιμαλφή, προκειμένου να «διευθετήσει» οικονομικές εκκρεμότητες στενών συγγενικών τους προσώπων.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 29 Μαρτίου έως και την περασμένη Τρίτη, σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα, η εν λόγω οργάνωση εξαπάτησε συνολικά 12 ηλικιωμένους και αποπειράθηκε να εξαπατήσει άλλον έναν, αποσπώντας συνολικά 19.445 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.350 ευρώ, ένα αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, κατηγορούμενοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και ιεραρχία στη δομή της, με σκοπό τη διάπραξη απάτης.

Η Αστυνομία ερευνά πιθανή συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024