Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδιαφέρον από Γερμανικά Ταμιευτήρια για συνεργασία με Ελλάδα

Ενδιαφέρον από Γερμανικά Ταμιευτήρια για συνεργασία με Ελλάδα

Τη βούληση για συνεργασία με την Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, τον οποίο ενημέρωσε για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων. Την πρόθεσή του να εισηγηθεί τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας εξέφρασε ο κ. Δραγασάκης.

Τη βούληση για συνεργασία με την Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη, τον οποίο ενημέρωσε για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων.

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής τη σύσταση ομάδας εργασίας για τη συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας εξέφρασε ο κ. Δραγασάκης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε ο κ. Δραγασάκης με τον τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία (Sparkassenstiftung fur der internationale Kooperation), Niclaus Bergmann, ενημερώθηκε για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα ο κ. Bergmann εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συστήματος χρηματοπιστωτικών εργαλείων, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με δεδομένο το μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση τόσο των μικρών επιχειρήσεων όσο και της τοπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) τη σύσταση ομάδας εργασίας, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της μορφής και του περιεχομένου της συνεργασίας με τα Γερμανικά Ταμιευτήρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024