ΥΠΠΟΑ: Προτεραιότητα η προσέλκυση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών
...
Βασική προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού αποτελεί η δημιουργία φορέα που θα προσελκύει και θα υποστηρίζει ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι στις αρχές του ερχόμενου μήνα θα παρουσιαστεί η μελέτη γι’ αυτόν τον νέο φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Πρακτορείο 104,9», ο νέος φορέας (Film Commission) θα δημιουργηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων κινηματογραφικών οργανισμών χωρών του εξωτερικού και θα αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας και τεχνικό σύμβουλο για τους ξένους παραγωγούς, οι οποίοι θα επιλέξουν κάποιες περιοχές της Ελλάδας για τα γυρίσματα.
«Θα φροντίζει να έχει τα δεδομένα, τις δυνατότητες και τις ευθύνες που χρειάζεται μία παραγωγή για να γυριστεί στην Ελλάδα με ευκολίες, από τα φορολογικά μέχρι τα τεχνικά. Το έχουν όλες οι χώρες, το φτιάχνουμε κι εμείς» ανέφερε ο υπουργός και τόνισε ότι μέχρι τώρα οι ξένοι κινηματογραφικοί παραγωγοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα, απογοητεύονταν και τελικά επέλεγαν άλλη χώρα για τα γυρίσματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεντιλίμπαρ: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε…»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μειωμένα τεκμήρια φέτος έως και 35%
- Στην ενδέκατη θέση της UEFA παρέμεινε η Ελλάδα
- Πότε είναι η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία
- Τέμπη: Νέο αδιέξοδο με τις εκταφές – Τι ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων
- Κλαμπ Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-3: Ο Τζόλης κράτησε ζωντανούς τους Βέλγους για πρόκριση! (vid)