Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση της Δράμας στους μικρομηκάδες, επιστρέφουν τα «ΚΙΝΗΤΡΑ»

Πρόσκληση της Δράμας στους μικρομηκάδες, επιστρέφουν τα «ΚΙΝΗΤΡΑ»

Aπό τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Το Φεστιβάλ προσκαλεί όσους δημιουργούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά του και πληρούν τις προϋποθέσεις, να καταθέσουν την αίτησή τους έως τις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης, οι αιτήσεις θα πρέπει να στέλνονται, αρχικά, ηλεκτρονικά στην […]

Aπό τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το Φεστιβάλ προσκαλεί όσους δημιουργούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά του και πληρούν τις προϋποθέσεις, να καταθέσουν την αίτησή τους έως τις 31 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης, οι αιτήσεις θα πρέπει να στέλνονται, αρχικά, ηλεκτρονικά στην διεύθυνση kinfest@dra.forthnet.gr και κατόπιν -υπογεγραμμένες από τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό της κάθε ταινίας- στη διεύθυνση Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Εμμ. Μπενάκη 71, 10681 Αθήνα, μαζί με επτά αντίτυπα της ταινίας σε DVD.

Οι όροι και η αίτηση συμμετοχής για το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στα παρακάτω link: Ιστοσελίδα: www.dramafilmfestival.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Φεστιβάλ Δράμας:

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575.

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309.

Επιστρέφει ο θεσμός ΚΙΝΗΤΡΑ

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) θέτει εκ νέου σε ισχύ το θεσμό του βραβείου ΚΙΝΗΤΡΑ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικής υποστήριξης νέων κινηματογραφιστών. Το βραβείο θα απονέμεται στους σκηνοθέτες τριών ταινιών, οι οποίοι θα επιλέγονται από το ΕΚΚ.

Το ύψος κάθε βραβείου θα είναι 2.000 ευρώ και θα διατίθεται για την ενίσχυση της τεχνικής επεξεργασίας (post-production) του επόμενου κινηματογραφικού έργου μικρού μήκους του κάθε σκηνοθέτη. Οι όροι και προϋποθέσεις για την απονομή του βραβείου ΚΙΝΗΤΡΑ θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν μελλοντικά.

Παράλληλα διατηρείται ο θεσμός των βραβείων Έλληνες του Κόσμου και Τώνια Μαρκετάκη «Κοινωνικού Προβληματισμού» του ΕΚΚ, με τα ποσά των 1.000 ευρώ και των 1.500 ευρώ αντίστοιχα. Το βραβείο Τώνια Μαρκετάκη «Κοινωνικού Προβληματισμού» θα αποκτήσει τον αρχικό χαρακτήρα που είχε όταν θεσμοθετήθηκε, και συγκεκριμένα θα απονέμεται σε γυναίκα σκηνοθέτιδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024