Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Στα μαθήματα κατεύθυνσης, Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Το in.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων.

Στα μαθήματα κατεύθυνσης, Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης).

»» Το in.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο ΟΡΟΣΗΜΟ Πειραιά μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων.

Σε γενικές γραμμές, τα θέματα στα Αρχαία είναι βατά και χωρίς εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, στο διδαγμένο κείμενο, τα ζητούμενα είναι από την τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων». Και οι ερμηνευτικές και οι λεξιλογικές ασκήσεις είναι βατές. Η ερώτηση εισαγωγής φέτος είναι ανάπτυξης.

Το αδίδακτο κείμενο είναι απόσπασμα από τον «Ευθύδημο» του Πλάτωνα. Τα γραμματικά ζητούμενα καλύπτουν μεγάλη έκταση της γραμματικής, χωρίς κάποια παγίδα. Οι όροι που ζητούνται για συντακτική αναγνώριση είναι εύκολοι. Προσοχή χρειάζεται η ανάλυση της υποθετικής μετοχής που ζητείται.

Στα Μαθηματικά τα θέματα εκτιμώνται ως βατά και αναμενόμενα σε γενικές γραμμές εκτός από το Δ’ Θέμα που ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Αύριο Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α’ του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν την Παρασκευή με την εξέταση στα Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία και τα δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

    Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Παρασκευή 26 Απριλίου 2024