Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής

Περισσότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, στο Παρίσι, παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη. «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση φόρων και κρατικών δαπανών, αλλά κυρίως στις δομικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων» δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Περισσότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, το απόγευμα της Τρίτης στο Παρίσι, παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας που ο ΟΟΣΑ έχει αναπτύξει με την Ελλάδα, καθώς και οι μελέτες που εκτελούνται σήμερα για λογαριασμό της χώρας, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης.

«Οφείλω να επισημάνω» δήλωσε «ότι με σχετική καθυστέρηση η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένα οργανισμός που έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία να βοηθήσει σε σειρά τομέων όπως η απελευθέρωση προϊόντων, οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η καταπολέμηση της διαφοράς» είπε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς τώρα φοβάμαι ότι ειδικά στους τομείς της προώθησης του ανταγωνισμού και της προώθησης των επενδύσεων η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν διαθέτει τη βούληση για να κάνει πράξη τις συστάσεις ενός οργανισμού, με την εμπειρία του ΟΟΣΑ.

» Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά κυρίως στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων.

» Χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα η οποία δεν πρόκειται να έχει ένα αισιόδοξο μέλλον όσο συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την θέληση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αξιοποιήσει τεχνογνωσία και συστάσεις του ΟΟΣΑ σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό.

Σε ερώτηση ποια είναι τα προγράμματα του ΟΟΣΑ που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε:

«Ο ΟΟΣΑ δραστηριοποιείται σε τομείς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας: Συζητήσαμε εκτενώς τις προηγούμενες συστάσεις του Οργανισμού στα ζητήματα μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση όπου υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία.

» Οι ‘Μεταρρυθμίσεις για όλους’, το πώς δηλαδή η ανάπτυξη δεν αφορά λίγους, αλλά πολλούς, είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο μελέτης του ΟΟΣΑ για το οποίο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ΝΔ.

» Η παράταξή μας βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος, κατά συνέπεια η ανταλλαγή απόψεων και η παροχή τεχνογνωσίας από έναν οργανισμό σαν τον ΟΟΣΑ είναι μια ευκαιρία που εμείς δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη» υπογράμμισε.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

«Ο κ. Μακρόν είναι ένας νέος πολιτικός, μεταρρυθμιστής, που αποδεικνύει στην πράξη ότι στην Ευρώπη σήμερα, η βασική διαχωριστική γραμμή δεν είναι τόσο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, όσο μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών. Αυτών που θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές και αυτών που θέλουν να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω στον κ. Μακρόν για το πρόγραμμα της ΝΔ και παρ’ ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Νομίζω ότι υπήρξε ένας κοινός τόπος στην ανάγκη να προωθούνται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν, ως τελικό αποτέλεσμα, την τόνωση της ανάπτυξης» κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024