Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» στον σεξισμό λένε 17 γαλλίδες πολιτικοί

«Όχι» στον σεξισμό λένε 17 γαλλίδες πολιτικοί

«Δεν θα σωπάσουμε άλλο» δηλώνουν, με διακήρυξή τους που δημοσιεύτηκε στη Journal du Dimanche, 17 Γαλλίδες που έχουν υπηρετήσει υπουργοί σε κυβερνήσεις τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς. «Στο εξής θα καταγγέλλουμε συστηματικά όλες τις σεξιστικές παρατηρήσεις, τις άτοπες χειρονομίες, τις ανάρμοστες συμπεριφορές».

«Δεν θα σωπάσουμε άλλο» δηλώνουν, με διακήρυξή τους που δημοσιεύτηκε στη Journal du Dimanche, 17 Γαλλίδες που έχουν υπηρετήσει υπουργοί σε κυβερνήσεις τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς.

Η «ομερτά» και ο νόμος της σιωπής δεν είναι πλέον ανεκτά, τονίζουν. «Στο εξής θα καταγγέλλουμε συστηματικά όλες τις σεξιστικές παρατηρήσεις, τις άτοπες χειρονομίες, τις ανάρμοστες συμπεριφορές».

Λίγες ημέρες μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης Ντενί Μποπέν, οι πρώην υπουργοί γράφουν: «Αναμειχθήκαμε στην πολιτική για διάφορους λόγους, υπερασπιζόμαστε διάφορες ιδέες, αλλά πιστεύουμε κατηγορηματικά ότι ο σεξισμόςδεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να δώσει το παράδειγμα».

Ανάμεσα σε εκείνες που υπογράφουν τη διακήρυξη είναι η Κριστίν Λαγκάρντ, η Ορελί Φιλιπετί, η Σεσίλ Ντιφλό και η Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ.

Αναφερόμενες στην υπόθεση του Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζουν ότι «δεν είναι οι γυναίκες που πρέπει να προσαρμοστούν στον σεξισμό, αλλά οι άνδρες που πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά» και καλούν τόσο τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη όσο και τους πολιτικούς να συμβάλλουν ώστε να αποκαλύπτεται η αλήθεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024