Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έγκριση τρεις επενδύσεις Fast Track ύψους 800 εκατ. ευρώ

Υπό έγκριση τρεις επενδύσεις Fast Track ύψους 800 εκατ. ευρώ

Τρεις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης βρίσκονται προς υπαγωγή στις διαδικασίες του νόμου Fast Track. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδύσεις αυτές είναι οι δύο στον τουριστικό τομέα και μία αφορά στον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

Τρεις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης βρίσκονται προς υπαγωγή στις διαδικασίες του νόμου Fast Track.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Αυγή, οι επενδύσεις αυτές είναι οι δύο στον τουριστικό τομέα (θα υλοποιηθούν από ξένους επενδυτές) και μια αφορά στον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

Η μία από τις δύο τουριστικές επενδύσεις είναι ύψους επένδυσης 400 εκατ. ευρώ, η δεύτερη είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχου ύψους είναι η επένδυση που θα γίνει από ελληνικά κεφάλαια στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι φάκελοι των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων βρίσκονται προς έγκριση από τη γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και μετά από τις σχετικές προεγκρίσεις θα γίνει η τελική έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Αρμόδιος φορέας επί της διαδικασίας Στρατηγικών Επενδύσεων είναι ο Οργανισμός «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» στον οποίο έχουν υποβληθεί τα εξής επενδυτικά έργα τα οποία αναμένουν την έγκρισή τους:

  • ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ MIRUM HELLAS: Προτίθεται να πραγματοποιήσει τουριστική επένδυση η οποία στοχεύει στην δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία «ELOUNDA HILLS» στο ‘Αγιο Νικόλαο, Ελούντα, Κρήτης. Το σχέδιο «ELOUNDA HILLS» περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5*, μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.
  • «ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.Ε.Π.Ε.»: Προτίθεται να πραγματοποιήσει τουριστική επένδυση στο Δήμο Καρύστου του νομού Ευβοίας.
  • CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS LTD: Προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία συστάδας εννέα φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα συνολικής ισχύος 470 MW και συνολικού προϋπολογισμού 384 εκ ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024