Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η σπόντα του Ζοτς, η ατάκα του Μπουρούση και η διπλωματία του Μπαρτζώκα

Η σπόντα του Ζοτς, η ατάκα του Μπουρούση και η διπλωματία του Μπαρτζώκα

H αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο Βερολίνο έχει ξεκινήσει και επίσημα, με τη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των παικτών των τεσσάρων ομάδων, ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσέ, Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτιβ Κουνμπάν. Την παράταση έκλεψαν οι ατάκες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι αντιδράσεις του Γιάννη Μπουρούση, η διπλωματία του Γιώργου Μπαρτζώκα και τα εξαιρετικά αγγλικά του Δημήτρη Ιτούδη...

H αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο Βερολίνο έχει ξεκινήσει και επίσημα, με τη συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των παικτών των τεσσάρων ομάδων, ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσέ, Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτιβ Κουνμπάν.

Την παράταση έκλεψαν οι ατάκες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι αντιδράσεις του Γιάννη Μπουρούση, η διπλωματία του Γιώργου Μπαρτζώκα και τα εξαιρετικά αγγλικά του Δημήτρη Ιτούδη.

Πρώτος το λόγο πήρε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ που τόνισε: «Τόσο η κανονική περίοδος όσο και το Top 16 ήταν δύσκολο. Το παρελθόν πάει, πέρασε. Ο ημιτελικός είναι μπροστά μας. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Έχουμε αυτοποεποίθηση την οποία χτίζαμε καθημερινά. Όλοι όμως έχουν αυτοπεποίθηση. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον τίτλο…»

Για τοην παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε: «Είδα τον Ζέλικο μετά από καιρό. Εχω ειδική σχέση με αυτόν, είναι ο μεγάλος μου αδερφός. Μου έδωσε ευκαιρίες. Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό», ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στον ημιτελικό θα βρει απέναντι ομάδα από την ίδια χώρα:

«Ξέρω πως είναι δύσκολο να παίζεις ημιτελικό με ομάδες από την ίδια χώρα. Στη Ρωσία δεν έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει με τις δύο ελληνικές ομάδες. Θα κυνηγήσουμε και οι δύο το όνειρό μας. Ειναι σπουδαίο για το ρωσικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στο Βερολίνο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Η Λοκομοτίβ είναι ομάδα που πασάρει γρήγορα τη μπάλα και δημιουργούν προβλήματα με τους ψηλούς του οι οποίοι παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι. Εχει καλη χημεία η Λοκομοτίβ…»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την πλευρά του αποκάλυψε όσα του είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλοντας να υπογραμμίσει το δύσκολο έργο της Λοκομοτίβ: «Ο Ζέλικο πριν λίγο με ρώτησε αν η ΤΣΣΚΑ έχει τον καλύτερο αμυντικό, τον πρώτο σκόρερ τον MVP, τι κάνουμε εμείς εδώ. Εμείς έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Για να πάρεις το τρόπαιο όμως πρέπει να είμαστε παντού καλοί…»

Όσο για το αν παίζει ρόλο oτι συμμετέχει σε έναν μπασκετικό «εμφύλιο»: «Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις ομάδα από την ίδια χώρα ειδικά στην Ελλάδα όπου υπάρχει πίεση. Δε γνωρίζω ρωσικά για να γνωρίζω τι γράφουν στη Ρωσία. Είναι πολύ διαφορετικά»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεψε για μία ακόμα φορά την παράσταση καθώς ξεκίνησε χαρακτηρίζοντας τον Μπουρούση γκαρντ. «Πολλές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Το πρόβλημα μου είναι μόνο ο ημιτελικός. Έχουν τρία εξαιερικά point guard, Ανταμς, Tζέιμς και… Μπουρούσης. Πρέπει να τους σταματήσουμε».

Και συνέχισε: «Όλοι εδώ έχουμε τον ίδιο στόχο και την ίδια θέληση να τον υλοποιήσουμε. Η εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας αλλά από μόνος του δε φτάνει. Στα δύο προηγούμενα Final 4 έχασα τον ημιτελικό και αυτό θέλω να αλλάξει. Πρέπει αν μείνουμε συγκεντρωμένοι».

Από τη μεριά του, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είπε: «Δε μας περίμεναν πολλοί να είμαστε εδώ, κάναμε εκληκτική χρονιά και έχουμε το όνειρο ακόμη μροστά μας. Μας μένει ένα βήμα ακόμη».

Τέλος ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: «Ο προπονητής μου με πιέζει να γίνω καλύτερος. Είμαι μεγάλος σε ηλικία αλλά με σπρώχνει όπως και όλη την ομάδα. Εϊμαι χαρούμενος για την ομάδα και για την πόλη της Βιτόρια. Δεν έχω σκεφτεί τον τελικό, αλλά μόνο πως θα φτάσω στον ημιτελικό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον «αιώνιο» ημιτελικό του 2009 ο σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα είπε: «Πρώτα απ’ όλα είμαι χαρούμενος που τότε ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει στον τελικό και κέρδισε την Ευρωλίγκα μια ελληνική ομάδα. Ευχαριστώ τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που με χαρακτήρισε πόιντ γκαρντ αλλά θα πάρω ξανά το σουτ. Δεν θα πασάρω».

Η συνέντευξη Τύπου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024