Δήμος Αθηναίων: Ανεφάρμοστο το καθεστώς για τους οίκους ανοχής
Πρόχειρη, αποσπασματική και αποπροσανατολιστική θεωρεί ο δήμος Αθηναίων τη συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής, έπειτα από το αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου.
Πρόχειρη, αποσπασματική και αποπροσανατολιστική θεωρεί ο δήμος Αθηναίων τη συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας των οίκων ανοχής, έπειτα από το αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του χωροταξικού πλαισίου.
Ο Δήμος Αθηναίων υπενθυμίζει ότι το 2012 κατέθεσε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για τη ριζική αναθεώρηση του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία των οίκων ανοχής, το οποίο, όπως σημειώνει, «καθίσταται ουσιαστικά ανεφάρμοστο λόγω της υποκριτικής και προσχηματικής αυστηρότητάς του».
Είναι χαρακτηριστικό, τονίζει ο δήμος, ότι από τις 230 αιτήσεις λειτουργίας που έχουν κατατεθεί, μόνο μία βρίσκεται σε διαδικασία νομιμοποίησης.
Αυτό έχει ως «να δημιουργείται ένα εκτεταμένο τοπίο ανομίας, ιδιαιτέρως προβληματικό για τους τομείς της δημόσιας υγείας και της ομαλής λειτουργίας της ζωής των κατοίκων, σε γειτονιές της Αθήνας».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων