Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανώτατο Δικαστήριο: Όχι στο αίτημα Ρουσέφ να σταματήσει η αποπομπή

Ανώτατο Δικαστήριο: Όχι στο αίτημα Ρουσέφ να σταματήσει η αποπομπή

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε την Τετάρτη την προσφυγή που είχε υποβάλει η κυβέρνηση κατά της διαδικασίας αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, την ώρα που στη Γερουσία πραγματοποιείται συζήτηση για το θέμα. Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για την παραπομπή της προέδρου της χώρας σε δίκη για την παραποίηση δημοσιονομικών στοιχείων.

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε την Τετάρτη την προσφυγή που είχε υποβάλει η κυβέρνηση κατά της διαδικασίας αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, την ώρα που στη Γερουσία πραγματοποιείται συζήτηση για το θέμα.

Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δικαστής Τεορί Ζαβάσκι «απέρριψε το αίτημα αναστολής της διαδικασίας» που έχει κινηθεί σε βάρος της Ρουσέφ.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για την παραπομπή της προέδρου της χώρας σε δίκη για την παραποίηση δημοσιονομικών στοιχείων.

Αν οι αντίπαλοι της Ρουσέφ εξασφαλίσουν απλή πλειοψηφία στη Γερουσία, που αποτελείται από 81 μέλη, τότε η θητεία της Ρουσέφ θα ανασταλεί για μέχρι έξι μήνες, όσο διάστημα θα διαρκέσει η δίκη, τερματίζοντας 13 χρόνια διακυβέρνησης από το Κόμμα των Εργαζομένων (ΡΤ).

Η πλειοψηφία έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της αποπομπής, οπότε η πρόεδρος θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το Πλανάλτο.

Ο πρόεδρος του Σώματος Ρενάν Καλιέιρος προειδοποίησε πως η διαδικασία θα είναι «μακρά και τραυματική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024