Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η SOCAR αναζητάει ακόμη επενδυτή για να πουλήσει μερίδιο της ΔΕΣΦΑ

Η αζέρικη SOCAR αναζητάει ακόμη επενδυτή που θα αγοράσει ποσοστό του ΔΕΣΦΑ, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της ελληνικής εταιρίας, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Η αζέρικη SOCAR αναζητάει ακόμη επενδυτή που θα αγοράσει ποσοστό του ΔΕΣΦΑ, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της ελληνικής εταιρίας, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Η SOCAR συμφώνησε να εξαγοράσει το 66% του ΔΕΣΦΑ προς 400 εκατ. ευρώ το 2013, αλλά η εταιρία ψάχνει αγοραστή για ποσοστό τουλάχιστον 17% του ΔΕΣΦΑ, ώστε η συμφωνία να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Η SOCAR δεν έχει βρει για την ώρα να πουλήσει τουλάχιστον το 17% που είναι απαραίτητο για να πέσει στο 49% και να μετατραπεί σε έναν παθητικό πια μέτοχο,» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Reuters.

Ποσό 188 εκατ. ευρώ θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), που κατέχουν το 35% της ΔΕΣΦΑ, θα πάρουν τα υπόλοιπα.

Ο Π.Σκουρλέτης είπε πως τα ΕΛΠΕ παρέλαβαν το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου από το Ιράν τον προηγούμενο μήνα και πως η Τεχεράνη επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει πύλη εισόδου του ιρανικού πετρελαίου στην Ευρώπη.

«Θίχτηκε αυτό εκ μέρους της ιρανικής πλευράς», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι πρόθυμη να παίξει τον ρόλο αυτό, καθώς διαθέτει από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις διύλισης στην Μεσόγειο.

Ο υπουργός ανέφερε πως την Δευτέρα θα συναντήσει την Βουλγάρα ομόλογό του και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της αμερικάνικης Cheniere, της ιταλικής Edison και της Gastrade για να συζητήσει την κατασκευή του τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφερόμενος στον Διαδρατικό Αγωγό φυσικού αερίου (TAP) που εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, ο Σκουρλέτης είπε ότι τόσο ο νέος σταθμός LNG όσο και ο σχεδιαζόμενος IGB κουμπώνουν επάνω του, ενισχύοντας τον ειδικό ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024