Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΚΤ ζητά από τράπεζες λεπτομερή σχέδια για αντιμετώπιση πιθανού Brexit

Η ΕΚΤ ζητά από τράπεζες λεπτομερή σχέδια για αντιμετώπιση πιθανού Brexit

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει λεπτομερή σχέδια από τις μεγάλες τράπεζες για ενδεχόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ειδικότερα για το πως θα αντιμετωπίσουν ένα σοκ στις αγορές και πιθανές αλλαγές που μπορεί να προκληθούν στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Η EKT, έχει στείλει επιστολές στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με μεγάλη έκθεση στην Βρετανία, αναφέρει το Reuters.

Η ΕΚΤ έχει ζητήσει λεπτομερή σχέδια από τις μεγάλες τράπεζες για ενδεχόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, ειδικότερα για το πως θα αντιμετωπίσουν ένα σοκ στις αγορές και πιθανές αλλαγές που μπορεί να προκληθούν στο επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που εποπτεύει 129 μεγάλες τράπεζες της ευρωζώνης, έχει στείλει επιστολές στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με μεγάλη έκθεση στην Βρετανία, σύμφωνα με αρκετούς με γνώση του θέματος, όπως αναφέρει το Reuters.

Πηγή σε μεγάλη γερμανική τράπεζα είπε ότι η ΕΚΤ της έχει ζητήσει στοιχεία για την έκθεσή της στην στερλίνα, καθώς και την ευρύτερη έκθεσή της σε βρετανικές αξίες σταθερού εισοδήματος, μετοχών και δανείων.

«Μας ρωτούν επίσης πως ένας Brexit θα επηρεάσει το επιχειρηματικό μας μοντέλο», είπε η πηγή.

Πρόσθεσε ότι η τράπεζά του βλέπει μόνο αρνητικές επιπτώσεις από ένα Brexit, ενώ δεν έχει λάβει ειδικά μέτρα πέρα από το να διασφαλίσει ότι οι διευθύνσεις συναλλαγών θα μπορούν να διαχειριστούν την υψηλή μεταβλητότητα στις 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024