Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μητρότητα και Ψυχική Υγεία»

Επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μητρότητα και Ψυχική Υγεία»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Seleni θα διοργανώσει ένα δωρεάν ολοήμερο επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μητρότητα & Ψυχική Υγεία: Τελευταίες Εξελίξεις και Βέλτιστες Πρακτικές», το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας της χώρας μας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου, στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Seleni θα διοργανώσει ένα δωρεάν ολοήμερο επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μητρότητα & Ψυχική Υγεία: Τελευταίες Εξελίξεις και Βέλτιστες Πρακτικές», το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας της χώρας μας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η είσοδος και η συμμετοχή στο σεμινάριο επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν πρόσκληση.
Οι επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να λάβουν επιπλέον πληροφορίες για το σεμινάριο, μπορούν να επικοινωνήσουν στο athenstraining@seleni.org.

Στο πλαίσιο του εντατικού σεμιναρίου, η Χαρά Ντάλλα, Ψυχαναλύτρια και Αναπτυξιολόγος, θα αποτελέσει την κεντρική ομιλήτρια και θα προσφέρει μια αναλυτική και εις βάθος ενημέρωση, για τις αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και τεχνικές γύρω από την περιγεννητική ψυχική υγεία. Έχοντας ως βάση τα συμπεράσματα πρόσφατων ερευνητικών μελετών, το σεμινάριο θα εστιάσει στα βασικότερα στάδια αντιμετώπισης και θεραπείας της περιγεννητικής κατάθλιψης, των αγχωδών διαταραχών (PMADs) και του πένθους, που προκαλούνται από περιστατικά αποβολών, θνησιγένειας και απώλειας νεογνού. Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των κλινικών επαγγελματιών και των επαγγελματιών υγείας (ψυχίατροι, ψυχολόγοι, μαιευτήρες – γυναικολόγοι, παιδίατροι, μαίες, κοινωνικοί λειτουργοί) που καλούνται να παράσχουν ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Η επιλόχειος κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές αποτελούν ορισμένες από τις πιο συχνές επιπλοκές μιας εγκυμοσύνης, οι οποίες επηρεάζουν έως και το 20% των γυναικών. Εάν δεν αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία, η επιλόχειος κατάθλιψη μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια κατάθλιψη για τη μητέρα ενώ, επιπλέον, μπορεί να βλάψει τη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

«Γνωρίζουμε ότι όταν στηρίζουμε μια μητέρα, στηρίζουμε ταυτόχρονα τον σύντροφο, το παιδί, την οικογένεια, αλλά και τις μελλοντικές γενιές, προλαμβάνοντας περιόδους απομόνωσης, κατάθλιψης και άγχους», αναφέρει η Νίτζια Λογοθέτη, ιδρύτρια και πρόεδρος του Ινστιτούτου Seleni. «Μέσω του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που υλοποιεί το Ινστιτούτο Seleni για πρώτη φορά στην Αθήνα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα δώσουμε την ευκαιρία αυτή σε επαγγελματίες υγείας της Ελλάδας, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να είναι σε θέση να προσφέρουν ακόμα πιο ολοκληρωμένη βοήθεια, σε εγκύους και γονείς».

Το Ινστιτούτο Seleni είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Νέα Υόρκη, που έχει ως αποστολή του την παροχή φροντίδας, ενημέρωσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και χρηματοδότησης για έρευνα, απαραίτητα για την αναπαραγωγική, περιγεννητική και μητρική ψυχική υγεία των γυναικών.

health.in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024