Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Πειραιά θα καταπλεύσει την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο

Στον Πειραιά θα καταπλεύσει την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το «Ovation of the Seas», της εταιρείας Royal Caribbean. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, ο ΟΛΠ έχει υλοποιήσει σειρά παρεμβάσεων στις υποδομές του λιμανιού.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το «Ovation of the Seas», της εταιρείας Royal Caribbean.

Το νεότευκτο πλοίο, 168.666 τόνων, μήκους 348 μέτρων, έχει χωρητικότητα 4.180 επιβάτες και 1.300 μέλη πλήρωμα. Εκτείνεται σε 18 καταστρώματα και διαθέτει 2.091 καμπίνες.

Το πλοίο κατασκευάστηκε πρόσφατα στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, έχει υλοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού Θεμιστοκλής.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:

  • Δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών.
  • Διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και ελέγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου.
  • Δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).

Την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε και το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «CARNIVAL VISTA» μήκους 324 μέτρων με 3.700 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα.

Το συγκεκριμένο πλοίο θα χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων του στη Μεσόγειο και θα προσεγγίσει πέντε φορές το λιμάνι με περίπου 50.000 επιβάτες.

Το πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου που ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Τεργέστη υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024