Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία: Τελωνειακοί πυροβόλησαν γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία

Σλοβακία: Τελωνειακοί πυροβόλησαν γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία

Σλοβάκοι τελωνειακοί τραυμάτισαν 26χρονη γυναίκα από τη Συρία όταν άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες στα σύνορα με την Ουγγαρία. Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν δεχθεί νερό υπό πίεση και δακρυγόνα από αστυνομικές δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά πιθανότατα αυτή είναι η πρώτη φορά που δέχονται πυρά εντός της ζώνης Σένγκεν. Η 26χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση σφαίρας από την πλάτη.

Σλοβάκοι τελωνειακοί τραυμάτισαν γυναίκα από τη Συρία όταν άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν δεχθεί νερό υπό πίεση και δακρυγόνα από αστυνομικές δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά πιθανότατα αυτή είναι η πρώτη φορά που δέχονται πυρά εντός της ζώνης Σένγκεν, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι Σλοβάκοι τελωνειακοί σταμάτησαν τέσσερα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Ουγγαρία στη Σλοβακία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Οικονομική Διοίκηση στην οποία υπάγονται τα τελωνεία.

Οι οδηγοί των τριών οχημάτων υπάκουσαν στην εντολή να σταματήσουν όμως το τέταρτο επιχείρησε να διαφύγει και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τριών αξιωματικών, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι τελωνειακοί «έριξαν προειδοποιητικά πυρά και όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο» ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από το νοσοκομείο της Ντουνάισκα Στρέντα στη νότια Σερβία έγινε γνωστό ότι το πρόσωπο που τραυματίστηκε είναι γυναίκα από τη Συρία περίπου 26 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση σφαίρας από την πλάτη της.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται με αφυδάτωση άλλοι δύο πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν επιχειρήσει να περάσουν στη Γερμανία μέσω Σλοβακίας είναι πολύ μικρός. Η κυβέρνηση ωστόσο φοβάται ότι η ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων από τη γειτονική Αυστρία μπορεί να οδηγήσει πολλούς πρόσφυγες να περνούν από το σλοβακικό έδαφος στην πορεία τους προς τη βόρεια και δυτική Ευρώπη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024