Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
9 Μαΐου, του Αγίου Χριστοφόρου, το Αγρίνιο γιορτάζει

9 Μαΐου, του Αγίου Χριστοφόρου, το Αγρίνιο γιορτάζει

Πολιούχος του Αγρινίου, του οικονομικού, πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, είναι ο μεγαλομάρτυρας άγιος Χριστόφορος, που η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου. Στην πυκνοδομημένη σύγχρονη πόλη του Αγρινίου, που γνώρισε κατά το παρελθόν περίοδο ακμής χάρη στην καπνοκαλλιέργεια και το καπνεμπόριο, υπάρχουν δυο ιεροί ναοί αφιερωμένοι στο όνομα του αγίου Χριστοφόρου. […]

Πολιούχος του Αγρινίου, του οικονομικού, πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, είναι ο μεγαλομάρτυρας άγιος Χριστόφορος, που η μνήμη του τιμάται στις 9 Μαΐου.

Στην πυκνοδομημένη σύγχρονη πόλη του Αγρινίου, που γνώρισε κατά το παρελθόν περίοδο ακμής χάρη στην καπνοκαλλιέργεια και το καπνεμπόριο, υπάρχουν δυο ιεροί
ναοί
αφιερωμένοι στο όνομα του αγίου Χριστοφόρου.

Ο παλαιός ναός του Αγίου Χριστοφόρου, που οικοδομήθηκε το 1847, βρίσκεται στο ομώνυμο δασύλλιο, σε πλαγιά λόφου, με θέα στην πόλη και σε όλον τον κάμπο του Αγρινίου.

Ο νέος ναός του Αγίου Χριστοφόρου θεμελιώθηκε το 1920 και
εγκαινιάστηκε το 1937.

Την 9η Μαΐου, ημέρα αργίας για το Αγρίνιο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τελούνται Όρθρος και Θεία Λειτουργία στους δύο ναούς του Αγίου Χριστοφόρου, αρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της εικόνας του αγίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

Ο μεγαλομάρτυρας άγιος Χριστόφορος έζησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα Δεκίου και υπέστη μαρτυρικό θάνατο διά αποκεφαλισμού το 250/251 μ.Χ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024